Κέρδισαν εμπειρίες οι αθλήτριες της ρυθμικής στη Βουλγαρία

Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής από τη συμμετοχή τους στο 42ο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής «Ζουλιέτα Σισμάνοβα», που διεξήχθη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Η διοργάνωση, στην οποία πήραν μέρος έμπειρες αθλήτριες του ατομικού από κορυφαίες δυνάμεις της ρυθμικής, αποτέλεσε για τα νεαρά κορίτσια μας μια σπουδαία ευκαιρία, καθώς οι τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο εξωτερικό σε διοργάνωση της κατηγορίας γυναικών.

Η Ιωάννα Τάχα πήρε την 13η θέση στο σύνθετο ατομικό με 91,300 βαθμούς, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς εκτός συναγωνισμού η Κατερίνα Γιακουμέλου, που συγκέντρωσε 86,150 β., καθώς και η Ηλέκτρα – Καλλιόπη Μαρκογιαννάκη, η οποία πήρε 82,450 β..

Νικήτρια στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε με 107,375 β. η Ρωσίδα Ντάρια Κοντάκοβα, η οποία κυριάρχησε και στους τέσσερις τελικούς οργάνων. Το αργυρό μετάλλιο στο σύνθετο κατέκτησε η Βουλγάρα Σίλβια Μίτεβα (106,850 β.) και το χάλκινο η Ισραηλινή Ιρίνα Ρισενζόν (104,575 β.), η οποία είχε καταταγεί 9η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η διοργάνωση του Μπουργκάς ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της σπουδαίας προπονήτριας της βουλγαρικής σχολής, Ζουλιέτα Σισμάνοβα, η οποία σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1978.