Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το διεθνές σεμινάριο για κριτές ενόργανης γυναικών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (Σάββατο 25/4) στη Θεσσαλονίκη το διεθνές σεμινάριο κριτών ενόργανης γυμναστικής γυναικών, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Golden Star» στην Περαία Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 20 διεθνείς κριτές από την Ελλάδα, την Ελβετία και την Κύπρο.

Διδάσκουσα στο διεθνές σεμινάριο ήταν η Ρωσίδα Λιούμποβ Μπουρντά – Αντριάνοβα, η οποία αποτελεί μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης γυμναστικής γυναικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), αλλά και μία από τις πιο λαμπρές προσωπικότητες του αθλήματος: Υπήρξε δις Ολυμπιονίκης ως αθλήτρια (το 1968 και το 1972 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό γυναικών με την Σοβιετική Ένωση), σύζυγος του θρυλικού Νικολάι Αντριάνοφ των 15 Ολυμπιακών μεταλλίων, ενώ από το 2001 έχει μπει στο Διεθνές Χολ οφ Φέιμ της Γυμναστικής για την προσφορά της στο άθλημα.

Πριν από την απονομή των διπλωμάτων στις διεθνείς κριτές που πέρασαν τις εξετάσεις του σεμιναρίου, η Λιούμποβ Μπουρντά – Αντριάνοβα απένειμε ένα αναμνηστικό δώρο στον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη.

«Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια με τον κ. Βασιλειάδη. Τον θυμάμαι ως έναν πολύ καλό προπονητή της ενόργανης γυναικών», τόνισε η κ. Μπουρντά – Αντριάνοβα και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να διαθέτει καλούς προπονητές, τους οποίους βλέπω στις διεθνείς διοργανώσεις. Σ’ αυτό το σεμινάριο, όμως, διαπίστωσα ότι έχει και πολλές αξιόλογες και νεαρές σε ηλικία κριτές. Εύχομαι να εξελιχθούν και να φτάσουν ψηλά, όπως επίσης εύχομαι να δω τις Ελληνίδες αθλήτριες να πρωταγωνιστούν διεθνώς».

Ο Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος απένειμε τα διπλώματα στις επιτυχούσες κριτές, ανταπέδωσε τα καλά λόγια προς την εκπρόσωπο της Τεχνικής Επιτροπής της FIG, λέγοντας: «Με την κρίση της, που ήταν αυστηρή αλλά και δίκαια, η κ. Μπουρντά – Αντριάνοβα με βοήθησε να γίνομαι καλύτερος ως προπονητής. Την ευχαριστώ για την παρουσία της εδώ και για την ανταπόκριση που έδειξε η FIG στην επιθυμία μας να καταρτίσουμε τις κριτές μας μέσα από αυτό το σεμινάριο. Η Ε.Γ.Ο. προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο των κριτών που διαθέτει, επιμορφώνοντάς τους με τον ιδανικό τρόπο, στο πλαίσιο της συνολικής ανάπτυξης του αθλήματος».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της. Ε.Γ.Ο. ευχαρίστησε όλες τις κριτές που πήραν μέρος στο διεθνές σεμινάριο της Θεσσαλονίκης: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για πρόοδο της ελληνικής γυμναστικής και με τη δική σας βοήθεια θα ανέβουμε ψηλότερα».

Τέλος, η πρόεδρος των Ελληνίδων κριτών ενόργανης γυμναστικής γυναικών, Ολύβια Δόντη, η οποία είχε την ευθύνη μετάφρασης και επεξήγησης των τοποθετήσεων της Ρωσίδας εξπέρ, αναφέρθηκε στην σημασία του διεθνούς σεμιναρίου: «Το σεμινάριο αυτό ήταν ενταγμένο στην σειρά των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της FIG κάθε τετραετία, στο ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Για τις Ελληνίδες διεθνείς κριτές, αποτέλεσε πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την εξέλιξη του Κώδικα Βαθμολογίας της FIG, ο οποίος υπέστη σημαντικές αλλαγές ενόψει της τετραετίας 2009-2012. Η κ. Μπουρντά – Αντριάνοβα παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες με τρόπο απλό, σαφή και κατανοητό, δίνοντας στις διεθνείς κριτές πολύτιμα εφόδια. Αισθανθήκαμε, μάλιστα, ξεχωριστή χαρά, επειδή είδαμε να συμμετέχουν σ’ αυτό το σεμινάριο και να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις πολλές νέες γυναίκες, πρώην αθλήτριες και σημερινές προπονήτριες, οι οποίες αναζητούν την τελειοποίηση των γνώσεών τους».

Φωτογραφίες από την απονομή των διπλωμάτων:
seminario_kriton_wag_2009_01-vasiliadis-burda-andrianova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seminario_kriton_wag_2009_03_vasiliadis-donti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seminario_kriton_wag_2009_05 seminario_kriton_wag_2009_06 seminario_kriton_wag_2009_07 seminario_kriton_wag_2009_08 seminario_kriton_wag_2009_09