Πρεμιέρα για την Εθνική ανσάμπλ γυναικών στο 17ο «Κύπελλο Καλαμάτας»

Θέαμα υψηλού επιπέδου εγγυώνται οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής από την Ελλάδα και τον κόσμο, που θα πάρουν μέρος στο 17ο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας». Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, παράλληλα με την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ατομικού γυναικών.

Φέτος, το «Κύπελλο Καλαμάτας» περιλαμβάνει διεθνές τουρνουά ανσάμπλ, στο οποίο θα συμμετάσχουν η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, καθώς βέβαια και η ελληνική ομάδα. Το Σάββατο 11/4 θα διεξαχθεί ο σύνθετος αγώνας, αποτελώντας ταυτόχρονα προκριματικό για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής 12/4.

Με την ανανεωμένη Εθνική ομάδα γυναικών του ανσάμπλ, η οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα προγράμματά της, θα αγωνιστούν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Μαίρη Σπανουδάκη, Τάνια Παπαϊωάννου, Ελένη Ταμπάκη και Βάλια Μανιού. Οι πέντε πρώτες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια, ενώ η Μανιού θα πάρει τη θέση της Ταμπάκη στις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια.

«Τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα, που έχει μείνει με περιορισμένο αριθμό αθλητριών. Η Μανιού προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και αυτή θα είναι η πρώτη της απόπειρα να αγωνιστεί. Η Ταμπάκη, εξάλλου, επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις και δεν βρίσκεται ακόμη στην καλύτερη φόρμα. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι θέλουμε να κάνουμε μία αρχή», επισήμανε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία συμπλήρωσε: «Το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ αποτελεί μια εναρκτήρια κίνηση για το ανσάμπλ γυναικών. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται με δύσκολες συνθήκες, αλλά και με όλες μας τις δυνάμεις, για το καλύτερο δυνατό. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, άλλωστε, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους».

Από χθες, Τετάρτη, στην Καλαμάτα βρίσκεται για προετοιμασία και η Εθνική ομάδα ανσάμπλ νεανίδων, η οποία θα δώσει αγώνα επίδειξης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της στις 5 κορδέλες. Με το «μικρό» ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστούν στην «Τέντα» οι Μαγδαληνή Δάγκαρη, Σταυρούλα Σαμαρά, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Ιωάννα Χρυσομάλλη και Μαριάνθη Ζαφειρίου, ενώ στην προετοιμασία συμμετέχουν άλλες πέντε αθλήτριες, οι Αναστασία Βολικάκη, Ειρήνη Γαλίτη – Μπουρνάζου, Χαϊδένια Δροσοπούλου, Μυρσίνη Θεοδοσιάδου και Κική Πασχαλίδου.

«Το ανσάμπλ νεανίδων βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας, αφού σε πέντε εβδομάδες θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού. Πρόκειται για αθλήτριες με προσόντα, αλλά χωρίς μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, γι’ αυτό και επιδιώκουμε να προσαρμοστούν σε συνθήκες αγωνιστικού περιβάλλοντος. Πιστεύουμε πολύ και στις 10 αθλήτριες αυτής της ελπιδοφόρας ομάδας. Ο στόχος μας είναι να αποτελέσουν μία βάση για την ομάδα του ανσάμπλ γυναικών του 2011, όταν και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», υπογράμμισε η κ. Πολυχρονίδου.

Παράλληλα με το 17ο «Κύπελλο Καλαμάτας», στην «Τέντα» θα διεξαχθεί και η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ατομικού γυναικών. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι 19 αθλήτριες που έπιασαν το απαιτούμενο βαθμολογικό όριο στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, στις 28/3 στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 11/4 θα πραγματοποιηθεί ο γενικός αγώνας, που αποτελεί τελικό του σύνθετου ατομικού, αλλά και προκριματικό για τους επιμέρους τελικούς οργάνων. Οι τελικοί σε καθένα από τα τέσσερα όργανα (σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορδέλα) θα γίνουν τη Κυριακή 12/4.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 11 Απριλίου
13.30 – 14:00: Τελετή έναρξης
14:00 – 15:00: Πανελλήνιο ατομικού – Γενικός αγώνας, α’ μέρος
15:00 – 15:20: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ, α’ μέρος
15:20 – 16:00: Πανελλήνιο ατομικού – Γενικός αγώνας, β’ μέρος
16:00 – 16:20: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ, β’ μέρος
16:20 – 16:25: Επίδειξη Εθνικής ομάδας ανσάμπλ νεανίδων
16:25 – 16:50: Επίδειξη αθλητριών του Φ.Ο.Κ.

Κυριακή 12 Απριλίου
16:00 – 16:30: Πανελλήνιο ατομικού – Σχοινάκι (τελικός)
16:30 – 17:00: Πανελλήνιο ατομικού – Στεφάνι (τελικός)
17:00 – 17:20: Τελικός ανσάμπλ: 5 στεφάνια
17:30 – 18:00: Πανελλήνιο ατομικού – Μπάλα (τελικός)
18:00 – 18:30: Πανελλήνιο ατομικού – Κορδέλα (τελικός)
18:30 – 18:50: Τελικός ανσάμπλ: 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια

*Η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα είναι ελεύθερη για μαθητές και φοιτητές. Τα εισιτήρια για τους υπόλοιπους θεατές θα κοστίζουν 5 ευρώ για καθεμιά από τις δύο ημέρες των αγώνων.