Αντίστροφη μέτρηση για το 17ο «Κύπελλο Καλαμάτας», με την άφιξη των ομάδων ανσάμπλ γυναικών – νεανίδων

Με την άφιξη των Εθνικών ομάδων ανσάμπλ γυναικών και νεανίδων στην Καλαμάτα, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το 17ο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας.

Οι ελληνικές ομάδες ανσάμπλ θα βρίσκονται από σήμερα, Τετάρτη, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία μίνι προετοιμασία στο κλειστό γήπεδο «Τέντα».

Η ομάδα των γυναικών, που εδώ και μία εβδομάδα προπονείται υπό τις οδηγίες της Βουλγάρας Καμέλια Ντουνάβσκα, πρόκειται να κάνει στο «Κύπελλο Καλαμάτας» την πρώτη της φετινή εμφάνιση, ενώ το ανσάμπλ νεανίδων θα πάρει μέρος σε αγώνα επίδειξης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν, 14-17 Μαΐου).

Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση δεν περιορίζεται στο διεθνές τουρνουά ανσάμπλ, αφού παράλληλα θα διεξαχθεί στην «Τέντα» η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ατομικού γυναικών, με την συμμετοχή των 19 κορυφαίων Ελληνίδων αθλητριών.

Στο «ειδικό βάρος» που έχει ο συγκεκριμένος θεσμός αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ αποτελεί μια διοργάνωση που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των κατοίκων της πόλης και την οποία περιμένουμε κάθε χρόνο με μεγάλη προσμονή. Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης και των ειδικών συνθηκών, είμαστε βέβαιοι ότι η διοργάνωση θα στεφθεί για μία ακόμη χρονιά από απόλυτη επιτυχία. Όσοι βρεθούν στο γήπεδο θα ευχαριστηθούν από το θέαμα και θα χειροκροτήσουν τις σπουδαίες αθλήτριες, που θα δώσουν λάμψη στους αγώνες».

Τον πολλαπλό ρόλο που έχει το «Κύπελλο Καλαμάτας» για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής υπογράμμισε, από την πλευρά του,  ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ.), Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της χρονιάς. Είναι γεγονός ότι η πόλη και ο Νομός μας προσδοκά οφέλη μέσα από αυτήν την εκδήλωση, στοχεύοντας σε δύο κατευθύνσεις: Την αθλητική ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, που προωθεί τον συνολικό δείκτη πολιτισμού, αλλά και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μέσω της προβολής του Νομού μας. Μάλιστα, έχουμε ήδη εντάξει στο πρόγραμμα των ξένων αποστολών μια τουριστική επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας. Αν είναι δυνατόν, θα θέλαμε να λειτουργεί όλο το χρόνο μια διαρκής επιτροπή, που θα ασχολείται με τα οφέλη της τελευταίας διοργάνωσης και της προοπτικές της επόμενης».