Ιστορία έγραψε στο Μιλάνο ο Βλάσης Μάρας. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο με 15,375 βαθμούς και έγινε ο μοναδικός αθλητής με τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους στο συγκεκριμένο όργανο (2002, 2004, 2006, 2009). Από τρία χρυσά μετάλλια στο μονόζυγο είχαν ο Δυτικογερμανός θρύλος της δεκαετίας του ’70 Έμπερχαρντ Γκίνγκερ και ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν.
Στον σημερινό τελικό του μονόζυγου, με τον οποίο έπεσε η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, δεύτερος ήρθε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά (15,250 β.) και τρίτος ο Ουκρανός Νικολάι Κουκσένκοφ (14,925 β.).
«Είμαι ευχαριστημένος που με μιάμιση ώρα προπόνησης την ημέρα κατάφερα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Δεν έκανα καλή προετοιμασία, γιατί αφιερώνω πολύ χρόνο στις σπουδές μου. Επέστρεψα στις διακρίσεις και συνεχίζω», δήλωσε μετά τον αγώνα ο 26χρονος πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος προερχόταν από οκτάμηνη αγωνιστική αποχή.
*Γκρουπ με θαυμαστές έχει ο Ιταλός Ιγκόρ Κασίνα. Είχαν γεμίσει μια εξέδρα του σταδίου και όταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 είχε πτώση στο μονόζυγο, δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν ότι είναι ο κορυφαίος.
*Στο έδαφος γυναικών, πρώτευσε η Αγγλίδα Ελίζαμπεθ Τουέντλ με 15,150 βαθμούς και ακολούθησαν η Ιταλίδα Βανέσα Φεράρι με 14,675 βαθμούς και η Ρωσίδα Ξένια Σεμένοβα με 14,625 βαθμούς.