Τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές συμμετέχουν αύριο στους τελικούς οργάνων

Ημέρα γιορτής είναι η αυριανή για την ελληνική γυμναστική, καθώς τρεις αθλητές και μια αθλήτριά μας έχουν προκριθεί σε τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μιλάνο. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα αγωνιστεί στους κρίκους, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος και η Βασιλική Μιλλούση στο δοκό ισορροπίας.  Μάλιστα, ο Κοσμίδης και η Μιλλούση έχουν πάρει το εισιτήριο με την υψηλότερη βαθμολογία.

«Το επίπεδο του αγώνα είναι υψηλό. Οι αθλητές προσαρμόζονται στον καινούριο κώδικα. Είναι σίγουρα πιο δύσκολα αλλά το ίδιο ισχύει για όλους. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου. Βέβαια, έγινε ένα λάθος στην αξιολόγηση του προγράμματός μου, κάτι που ελπίζω να διορθωθεί στον τελικό. Θα προσπαθήσω αύριο να εκτελέσω καλύτερα το πρόγραμμα», δήλωσε ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος στο Μιλάνο συμπλήρωσε  τις οκτώ συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας βαθμολογήθηκε με 15,125 και πέρασε ως 7ος.

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο έχουν προτεραιότητα αυτή τη χρονιά για τον Βλάση Μάρα αλλά, παρόλα αυτά προκρίθηκε στον τελικό ως 2ος (15,625). «Θα αγωνιστώ με οδηγό την εμπειρία. Βασικότεροι μου αντίπαλοι είναι ο Ιταλός, Ιγκόρ Κασίνα και ο Ολλανδός, Έπκε Ζόντερλαντ», υπογράμμισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου.

Τις καλές εμφανίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις συνέχισε και στο στάδιο «Μεντιολάνουμ» ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου πήρε το εισιτήριο με την υψηλότερη βαθμολογία (15,575) για τον τελικό του εδάφους. «Δεν έχω άγχος. Είμαι καλά. Σε ένα τελικό όλα είναι ανοιχτά. Και μόνο η πρόκριση σε έναν τελικό αποτελεί επιτυχία. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο», τόνισε ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους.

Γιορτή θα είναι η αυριανή ημέρα για την Βάσω Μιλλούση. Η 25χρονη αθλήτρια αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό. Έχει προκριθεί στις οκτώ της δοκού με την υψηλότερη βαθμολογία (14,725). «Θα κοιτάξω να απολαύσω τον αγώνα. Αυτή τη στιγμή την ονειρευόμουνα από τότε που ξεκίνησα στο χώρο. Θα είναι μια γιορτή για εμένα», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

*Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι Ιταλοί για την ενόργανη γυμναστική. Τους τελικούς του σύνθετου ατομικού γυναικών παρακολούθησαν, περίπου, 4.000 θεατές.

Το πρόγραμμα των αυριανών τελικών οργάνων:
11:30 – 14:00: Άνδρες: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί.
16:00 – 18:30: Άνδρες: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας, έδαφος).