Ελένη Πολυχρονίδου: «Μέσα από το Κύπελλο Καλαμάτας, αναβαθμίζουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικού»

Σε πρωτεύουσα της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής μετατρέπεται φέτος η Καλαμάτα, στην οποία θα φιλοξενηθεί η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ατομικού γυναικών, παράλληλα με το διεθνές τουρνουά ανσάμπλ που θα γίνει στο πλαίσιο του 17ου «Κυπέλλου Καλαμάτας» (11-12 Απριλίου).

«Μέσα από το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’, επιχειρούμε φέτος να αναβαθμίσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του ατομικού γυναικών, που αποτελεί τον κορυφαίο εγχώριο θεσμό της ρυθμικής γυμναστικής. Ο φετινός συνδυασμός των δύο διοργανώσεων προδιαθέτει για ένα διήμερο με ξεχωριστό αγωνιστικό ενδιαφέρον και είμαστε αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία», επισήμανε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία συμπλήρωσε ότι από το κλειστό γήπεδο «Τέντα» θα παρελάσει η αφρόκρεμα της ελληνικής ρυθμικής: «Το παρών θα δώσουν οι 19 αθλήτριες του ατομικού που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά και οι Εθνικές ομάδες ανσάμπλ γυναικών και νεανίδων, οι οποίες θα βρίσκονται στην Καλαμάτα για μίνι προετοιμασία από την Τετάρτη 8 Απριλίου».

Στο ατομικό γυναικών, το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Καλαμάτας θα αποτελέσει ένα από τα κυριότερα κριτήρια για την επιλογή των αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν (14-17 Μαΐου). Στη διοργάνωση του Μπακού πρόκειται να συμμετάσχει και η Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, η οποία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα δώσει τον δεύτερο φετινό της αγώνα επίδειξης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της στις 5 κορδέλες. Αντίθετα, το ανσάμπλ γυναικών δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μαΐου. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα -όπως και όλες- προετοιμάζεται με το βλέμμα στραμμένο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στον περιορισμένο αριθμό των ξένων συμμετοχών στο ανσάμπλ γυναικών του 17ου «Κυπέλλου Καλαμάτας», η Ελένη Πολυχρονίδου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο φαινόμενο που παρατηρείται στο ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου (2009-2012): «Στους περισσότερους από τους διεθνείς αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, όπως στη Βουδαπέστη ή στο Καλαί, οι συμμετοχές ήταν λιγοστές. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου Ολυμπιακού κύκλου και όλες οι ομάδες ανανεώνονται. Επιπλέον, φέτος θεσπίστηκαν ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Βαθμολογίας και η προσαρμογή των αθλητριών δεν είναι εύκολη. Οι ομάδες όλων των χωρών χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να ενσωματώσουν τις νέες αθλήτριες και να ετοιμάσουν τα καινούργια προγράμματά τους».