Ανοίγει η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης

Με τους προκριματικούς γυναικών ανοίγει αύριο (Πέμπτη 2/4) στο Μιλάνο η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών – γυναικών. Σήμερα το απόγευμα στο πόντιουμ του «Mediolanum Forum» είναι προγραμματισμένη η επίσημη προπόνηση των αθλητών, ενώ χθες έκαναν την αντίστοιχη προπόνησή τους οι αθλήτριες. «Τα κορίτσια πήγαν πολύ καλά στο πόντιουμ. Όλες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα γίνει και στους αγώνες», δήλωσε η προπονήτρια, Αναστασία Δόντη.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μιλάνου δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα και έτσι οι «σπεσιαλίστες» θα έχουν την ευκαιρία να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους μόνο στα αγαπημένα τους όργανα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου και θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά οι αλλαγές στον Κώδικα Βαθμολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες. Στους άνδρες, ο Δημήτρης Μαρκούσης και ο Χρήστος Λυμπανοβνός πρόκειται να αγωνιστούν και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού, ενώ σε λιγότερα όργανα θα πάρουν μέρος οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο και άλμα), Δημοσθένης Ταμπάκος (κρίκοι), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος) και Μιχάλης Δουλκερίδης (έδαφος).

Στις γυναίκες, η Βικτωρία Τσακαλίδου θα συμμετάσχει και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, η Βασιλική Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό, η Λίνα Μητράκου στο έδαφος και στη δοκό, ενώ η Ευγενία Ζαφειράκη θα αγωνιστεί στο άλμα.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές από 36 χώρες και 87 αθλήτριες από 32 χώρες. Απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 2 Απριλίου
11:30 – 21:00: Προκριματικός γυναικών

Παρασκευή 3 Απριλίου
11:00 – 21:30: Προκριματικός ανδρών

Σάββατο 4 Απριλίου
14:00 – 16:00: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών
16:30 – 19:00: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών

Κυριακή 5 Απριλίου
11:30 – 14:00: Τελικοί οργάνων, α’ σκέλος (Άνδρες: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί).
16:00 – 18:30: Τελικοί οργάνων, β’ σκέλος (Άνδρες: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας, έδαφος).