Διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής στην Καλαμάτα

Όλες οι κορυφαίες εκπρόσωποι της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και σπουδαίες ομάδες ανσάμπλ από το εξωτερικό, δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου, για το 17ο διεθνές μίτινγκ «Κύπελλο Καλαμάτας». Φέτος η διοργάνωση περιλαμβάνει διεθνή αγώνα ανσάμπλ γυναικών, ενώ παράλληλα στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα φιλοξενηθεί και η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος του ατομικού γυναικών.

Το «Κύπελλο Καλαμάτας» ξεκίνησε το 1993, με πρωτοβουλία της πρώην προέδρου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.), Ελένης Μιχοπούλου, η οποία σήμερα αποτελεί μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG). Έκτοτε, καθιερώθηκε ως θεσμός και εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για το άθλημα, σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά στο ανσάμπλ, παρούσες στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα είναι τόσο η Εθνική γυναικών, η οποία βρίσκεται πλέον υπό την τεχνική καθοδήγηση της Βουλγάρας Καμέλια Ντουνάβσκα, όσο και η Εθνική νεανίδων, που θα πάρει μέρος σε αγώνα επίδειξης στην «Τέντα», προετοιμαζόμενη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (14-17 Μαΐου).

Ανάμεσα στις ξένες ομάδες ανσάμπλ που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ξεχωρίζει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Ρωσία. Εκτός από τη ρωσική ομάδα, που με την παρουσία της δίνει ξεχωριστή αίγλη στη διοργάνωση, δήλωση συμμετοχής έχουν επίσης υποβάλει η Σουηδία, οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν και η Κύπρος.

Το 17ο «Κύπελλο Καλαμάτας» εμπλουτίζεται από την παράλληλη διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος ατομικού γυναικών. Κατά το διήμερο 11-12 Απριλίου, από το ταπί της «Τέντας» θα περάσουν οι 19 κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες εξασφάλισαν το εισιτήριο μέσα από την προκριματική φάση του πρωταθλήματος, το περασμένο Σάββατο (28/3) στη Θεσσαλονίκη.

Την αισιοδοξία της για την συνέχιση της επιτυχημένης παράδοσης του θεσμού εξέφρασε η νέα πρόεδρος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, Βούλα Κουβάτσου, η οποία πρόσφατα πήρε την σκυτάλη από την κ. Μιχοπούλου.

«Το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ είναι μια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Είναι η ευκαιρία ώστε να παρουσιάσουμε, μέσα από τον αθλητισμό, το καλύτερο πρόσωπο της Μεσσηνίας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες μας», τόνισε η κ. Κουβάτσου και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι και φέτος θα καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Έχουμε άλλωστε την υποστήριξη των φορέων της περιοχής και του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως βέβαια και την πολύτιμη συμπαράσταση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Πρόκειται για ένα στοίχημα, που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».