Η Καμέλια Ντουνάβσκα αναλαμβάνει προπονήτρια της Εθνικής ανσάμπλ γυναικών

Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια του ανσάμπλ, η Βουλγάρα Καμέλια Ντουνάβσκα, ανέλαβε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για τη μία από τις φημισμένες δίδυμες αδελφές Ντουνάβσκα, οι οποίες έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της ρυθμικής γυμναστικής. Η 39χρονη προπονήτρια βρέθηκε στην Ελλάδα, συμφώνησε με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και από την 1η Απριλίου θα αρχίσει επίσημα τις προπονήσεις με τη νέα γενιά του ελληνικού ανσάμπλ.

«Πρώτος μου στόχος είναι να βρω τη δίοδο επικοινωνίας με τις αθλήτριες ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε, η καθεμιά από την πλευρά της, τον καλύτερό μας εαυτό. Με τα κορίτσια κάναμε δύο προπονήσεις και διαπίστωσα ότι πρόκειται για καλά παιδιά που διαθέτουν όρεξη για δουλειά και πολλά όνειρα για διακρίσεις. Έτσι, με δουλειά, όλες μαζί, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα», υπογράμμισε η νέα προπονήτρια της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ.

Η Καμέλια Ντουνάβσκα υπήρξε εκπρόσωπος της περίφημης βουλγαρικής σχολής, οι αθλήτριες της οποίας κυριαρχούσαν διεθνώς κατά τη δεκαετία του ’80. Εκτός από τα τρία χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1987, στη Βάρνα της πατρίδας της, η νυν προπονήτρια έχει μια ακόμη πρωτιά στην συλλογή της, καθώς είχε επικρατήσει με την ομάδα ανσάμπλ της Βουλγαρίας και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, το 1988. Εξίσου σπουδαία αθλήτρια υπήρξε η δίδυμη αδελφή της, Αντριάνα, η οποία αγωνιζόταν στο ατομικό και είχε κατακτήσει, μεταξύ άλλων, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

Ως προπονήτρια, έχει συνεργαστεί με την εθνική Βουλγαρίας, ενώ παράλληλα είχε δημιουργήσει τη δική της σχολή στην Σόφια, μαζί με την αδελφή της. Η νέα ομοσπονδιακή τεχνικός της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ έχει μια κόρη τεσσάρων ετών και διατηρεί στενές σχέσεις με την χώρα μας, καθώς έχει συγγενείς στη Θεσσαλονίκη.

«Η Καμέλια Ντουνάβσκα αποτελεί ένα σπουδαίο όνομα στην παγκόσμια ρυθμική γυμναστική και μια από τις καλύτερες προπονήτριες διεθνώς. Είναι ένας νέος άνθρωπος με διάθεση για δουλειά, φρέσκιες ιδέες και πολλά όνειρα, που συμβαδίζουν με τη δική μας φιλοσοφία. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ την ελληνική ρυθμική γυμναστική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρίνα Φατέεβα για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα και για όσα έχει προσφέρει στο άθλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας με την 39χρονη Βουλγάρα προπονήτρια.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, πρόσθεσε: «Ένας καινούργιος, ούριος άνεμος πνέει στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά. Ελπίζουμε ότι η ώθηση που φέρνει ο ερχομός της Καμέλια Ντουνάβσκα θα συνοδευτεί από νέες επιτυχίες για το άθλημά μας».