«Αποκαλυπτήρια» στο Κότμπους της Γερμανίας για οκτώ πρωταθλητές της ενόργανης

Με προορισμό τη Γερμανία αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 19/3) έξι αθλητές και δύο αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιήσουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους (20- 22 Μαρτίου) την πρώτη τους επίσημη φετινή εμφάνιση και θα παρουσιάσουν εκεί τα νέα τους προγράμματα.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση οι Λευτέρης Κοσμίδης, Ξενοφών Κοσμίδης, Δημήτρης Μαρκούσης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασίλης Τσολακίδης στους άνδρες και οι Λίνα Μητράκου, Βασιλική Μιλλούση στις γυναίκες. Στη γερμανική πόλη θα τους συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αλέκος Ιωακειμίδης, Γιώργος Αγγέλου, Καλίν Ζάρο, Κώστας Σιούτης, Αναστασία Δόντη, καθώς και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς και Ολύβια Δόντη.

Για τους Έλληνες πρωταθλητές, το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους θα αποτελέσει το μοναδικό επίσημο αγωνιστικό τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μιλάνου (2-5 Απριλίου). Σε σύγκριση, πάντως, με την ονομαστική δήλωση της Εθνικής ανδρών για το ευρωπαϊκό, απόντες από τη Γερμανία θα είναι ο Βλάσης Μάρας και ο Χρήστος Λυμπανοβνός, οι οποίοι προτίμησαν να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε να τελειοποιήσουν τα προγράμματά τους για το Μιλάνο.

Η αυλαία στη «Λάουζιτς Αρένα» του Κότμπους θα ανοίξει αύριο (Παρασκευή 20/3) με τους προκριματικούς σε όλα τα όργανα, ενώ οι τελικοί θα γίνουν το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων σε κάθε όργανο.

Στο παγκόσμιο κύπελλο «Turnier der Meister», που πραγματοποιείται για 33η χρονιά και αποτελεί μία από τις πλέον ιστορικές διεθνείς διοργανώσεις ενόργανης γυμναστικής, πρόκειται φέτος να συμμετάσχουν 121 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες, ενώ τα συνολικά χρηματικά έπαθλα για τους φιναλίστ των οργάνων ανέρχονται σε 25.000 ελβετικά φράγκα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 20 Μαρτίου
14:00 – 20:45: Προκριματικοί ανδρών – γυναικών

Σάββατο 21 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 22 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)