Δηλώθηκαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης για το ευρωπαϊκό του Μιλάνου

Στην τελική ευθεία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μιλάνου (2-5 Απριλίου) μπαίνουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών, έπειτα από την ονομαστική δήλωση των αθλητών και αθλητριών για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην κατηγορία ανδρών, οι έξι αθλητές που δηλώθηκαν με βάση την απαιτούμενη τυπική διαδικασία, είναι οι Λευτέρης Κοσμίδης, Βλάσης Μάρας, Δημήτρης Μαρκούσης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασίλης Τσολακίδης.

Στις γυναίκες, αντίστοιχα, οι τέσσερις αθλήτριες που συμπεριλήφθηκαν στην ονομαστική δήλωση είναι οι Ανδριάνα Συρίγου – Αντωνίου, Λίνα Μητράκου, Βασιλική Μιλλούση και Βικτωρία Τσακαλίδου.

Χαρακτηριστικό του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, παρά μόνο ατομικά (σύνθετο ατομικό και όργανα), ενώ απευθύνεται μόνο στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών (δεν αγωνίζονται έφηβοι και νεάνιδες).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ο οριστικός καταρτισμός των ομάδων γίνεται μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων κάθε κατηγορίας. Μέχρι τότε, κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός ή περισσότερων αθλητών.

«Σε μεγάλο βαθμό, έχουμε καταλήξει στους αθλητές που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στο Μιλάνο και στα όργανα που σχεδιάζουμε να κάνει ο καθένας. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε μέσα από τα τέσσερα τεστ αξιολόγησης που έγιναν, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ήταν πολύ χρήσιμα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ονομαστικές δηλώσεις έγιναν αποκλειστικά για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή ήταν υποχρεωτικό να γίνουν μέσα σε μια χρονική προθεσμία», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής ενόργανης γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Αλέκος Δούμπας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις ενόψει Μιλάνου θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την συμμετοχή των περισσότερων Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, στη Γερμανία (20-22 Μαρτίου), όπου και θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση.

Στη γερμανική πόλη θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Κοσμίδης, Ξενοφών Κοσμίδης, Δημήτρης Μαρκούσης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασίλης Τσολακίδης στους άνδρες, καθώς και οι Λίνα Μητράκου, Βασιλική Μιλλούση στις γυναίκες.