Διεθνές σεμινάριο για προπονήτριες ρυθμικής προγραμματίζει η Ε.Γ.Ο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα της ρυθμικής γυμναστικής αποκτά η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η οποία προτίθεται να διοργανώσει τον ερχόμενο Οκτώβριο διεθνές σεμινάριο για προπονήτριες ρυθμικής, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Θα πρόκειται για το πρώτο διεθνές προπονητικό σεμινάριο ρυθμικής στην Ελλάδα έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει την σημασία του εγχειρήματος.

«Η διαρκής επιμόρφωση υψηλού επιπέδου αποτελεί θεμέλιο για το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής. Κινούμενοι σ’ αυτήν την κατεύθυνση, την προσεχή εβδομάδα, από τις 25 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, διοργανώνουμε στην Αθήνα το διεθνές σεμινάριο για κριτές ρυθμικής γυμναστικής. Επιπλέον, χάρη στην στενή συνεργασία μας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην συμφωνία για τέλεση ενός ανάλογου σεμιναρίου για προπονήτριες ρυθμικής, που θα είναι το πρώτο που γίνεται στην Ελλάδα στα 12 χρόνια ζωής της Ε.Γ.Ο.», επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Παράλληλα, η ελληνική γυμναστική έχει ήδη αποκτήσει σταθερή εκπροσώπηση στην σειρά των προπονητικών σεμιναρίων της FIG, καθώς η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, έχει επιλεγεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής για να διδάσκει σε ορισμένα από αυτά. Η αρχή έγινε τον προηγούμενο μήνα, όταν η κ. Πολυχρονίδου προσκλήθηκε από την FIG και παρακολούθησε το αντίστοιχο σεμινάριο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας (7-14 Δεκεμβρίου), προκειμένου να ενταχθεί στο εξής στο διδακτικό προσωπικό.

«Η πρόσκληση για να συμμετέχω σ’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία, αποτελεί ασφαλώς μια τιμητική αναγνώριση από μέρους της FIG. Πάνω απ’ όλα, όμως, θεωρώ ότι τιμά την ίδια την ελληνική γυμναστική και αντανακλά σ’ αυτήν, αποδεικνύοντας την εξέχουσα θέση που έχει σε διεθνές επίπεδο», τόνισε η Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία ανέλυσε το περιεχόμενο και τους στόχους των συγκεκριμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων: «Τα προπονητικά σεμινάρια εντάσσονται στο γενικό αναπτυξιακό πρόγραμμα των ακαδημιών της FIG. Σε ό,τι αφορά στη ρυθμική, τα σεμινάρια πρακτικής διδασκαλίας ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο εξής θα διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Πρόκειται για επιμορφωτικά σεμινάρια Επιπέδου 1, δηλαδή περιλαμβάνουν ό,τι θα πρέπει να γνωρίζουν για το αντικείμενό τους οι προπονήτριες που επιβλέπουν αθλήτριες μέχρι 11 ετών».

Καταλήγοντας, η κ. Πολυχρονίδου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της τέλεσης ενός τέτοιου σεμιναρίου στην Ελλάδα: «Η προοπτική να διοργανώσουμε ένα προπονητικό σεμινάριο μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, είναι πολύ σημαντική. Μέσα από τα θέματα που θα αναλυθούν, οι Ελληνίδες προπονήτριες -ακόμα και οι πιο έμπειρες- θα αποκομίσουν μεγάλα οφέλη για τη δουλειά τους. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Επιπλέον, θα είναι μια αφορμή για να βρεθεί η ελληνική γυμναστική στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, αφού αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον και από προπονήτριες άλλων χωρών».