Τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές στο Κύπελλο «Μιχαήλ Βορονίν»

Με προορισμό τη Μόσχα αναχώρησαν σήμερα το πρωί τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Κύπελλο «Μιχαήλ Βορονίν» (17-18 Δεκεμβρίου). Ο διεθνής αγώνας, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σοβιετικού Ολυμπιονίκη της ενόργανης, διοργανώνεται από την Ντιναμό Μόσχας για 15η χρονιά.

Από ελληνικής πλευράς, ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα αγωνιστεί στους κρίκους, λίγες ημέρες μετά την παρουσία του στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στη Μαδρίτη, η Βασιλική Μιλλούση θα πάρει μέρος στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό ισορροπίας, ενώ οι νεαρές Μαρία Πιτσικάλη και Χριστίνα – Ελένη Διαμαντή θα συμμετάσχουν και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, πραγματοποιώντας την πρώτη τους διεθνή εμφάνιση με τα ελληνικά χρώματα.

Τους Έλληνες αθλητές συνόδευσε στη ρωσική πρωτεύουσα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χατζηζήσης, ο οποίος πριν από την αναχώρηση της αποστολής υπογράμμισε: «Για τον Ταμπάκο και την Μιλλούση, ο συγκεκριμένος αγώνας εντάσσεται στην προετοιμασία τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου Απριλίου, ώστε να αρχίσουν από τώρα να μπαίνουν σιγά – σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όμως, πιστεύω ότι θα έχει η συμμετοχή στη Μόσχα για τις δύο νεανίδες, που θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες. Πρόκειται για αθλήτριες που ανήκουν στην αποκαλούμενη γενιά του 2012, στην οποία ποντάρουμε πολλά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου».

Το Κύπελλο «Μιχαήλ Βορονίν» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου με το σύνθετο ατομικό, που παράλληλα θα αποτελέσει προκριματικό για τα επιμέρους όργανα, ενώ την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων σε άνδρες και γυναίκες.