Συλλυπητήρια της Ε.Γ.Ο. για τον θάνατο του ιδρυτή της UEG, Πιέρ Σαμπλό

Απεβίωσε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Ελβετός Πιέρ Σαμπλό, έπειτα από νοσηλεία αρκετών εβδομάδων.

Ο εκλιπών, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στη γυμναστική, υπήρξε πρόεδρος της UEG από το 1982 -όταν και καρποφόρησαν οι προσπάθειες για ίδρυση ενιαίου θεσμικού φορέα για την ευρωπαϊκή γυμναστική- μέχρι το 1993. Επιπλέον, πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ελβετικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, ενώ επίσης διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής της πατρίδας του.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Πιέρ Σαμπλό, το δ. σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη θλίψη του και απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην UEG, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Πιέρ Σαμπλό θα παραμείνει στη μνήμη όλων ως ο οραματιστής που έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής γυμναστικής». Παράλληλα, η Ε.Γ.Ο. εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους του εκλιπόντος, καθώς και προς την Ελβετική Ομοσπονδία Γυμναστικής.