Τιμητική βράβευση του Λευτέρη Κοσμίδη από τον ΠΣΑΤ

Τον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Κοσμίδη, αποφάσισε να τιμήσει με το έπαθλο ανερχόμενου ταλέντου το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Το ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Κοσμίδη είχε τιμηθεί από τον Π.Σ.Α.Τ. στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2006 με το έπαθλο κοινωνικής προσφοράς. Μαζί με τον Λευτέρη Κοσμίδη είχαν βραβευτεί τότε ο αδερφός και συναθλητής του, Ξενοφών, καθώς και οι γονείς τους, Θανάσης Κοσμίδης και Σοφία Καπαγερίδη, για την συνολική συνεισφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του δ. σ. του Π.Σ.Α.Τ. για την τιμή που μου κάνουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη βράβευση, καθώς αποτελεί μεγάλη τιμή να σε επιλέγουν ως ταλέντο της χρονιάς άνθρωποι που έχουν αφιερώσει πολλά χρόνια στον αθλητισμό από το δικό τους μετερίζι. Είναι η δεύτερη φορά που θα ανεβώ στο πόντιουμ αυτής της μεγάλης αθλητικής γιορτής. Η επιλογή μου ως ταλέντο με γεμίζει ευθύνες. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε στο μέλλον οι αθλητικοί συντάκτες να με επιλέξουν, βάσει των επιδόσεων μου, και ως τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς. Εκείνη θα είναι η τρίτη και η καλύτερη βράβευση», υπογράμμισε ο 17χρονος πρωταθλητής.