4ος ο Τσολακίδης στον τελικό του δίζυγου, στην Στουτγκάρδη

Την 4η θέση στον τελικό του δίζυγου κατέλαβε ο Βασίλης Τσολακίδης στο διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής της Στουτγκάρδης, που ολοκληρώθηκε χωρίς μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.

Ο 29χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,450 βαθμούς, πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση από ό,τι στον προκριματικό της Παρασκευής (είχε καταταγεί 7ος με 15,300 βαθμούς), πριν από τον οποίο είχε υποστεί μυϊκό σπασμό στην πλάτη. Ωστόσο, έμεινε εκτός βάθρου, αφού τις τρεις πρώτες θέσεις στον τελικό του δίζυγου πήραν κατά σειρά ο Κινέζος Ζε Φενγκ (16,200 β.), ο Γάλλος Γιαν Κουσερά (15,825 β.) και ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν (15,700 β.), οι οποίοι παρουσίασαν προγράμματα με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας.

Επιπλέον, ο Τσολακίδης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πόντων, ώστε να μπει στο «τοπ 8» της παγκόσμιας κατάταξης και να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη (12-14 Δεκεμβρίου) με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων σε κάθε όργανο. Εντούτοις, θα είναι επιλαχών και διατηρεί κάποιες ελπίδες να δώσει το παρών στην ισπανική πρωτεύουσα, εφόσον ορισμένοι από τους προπορευόμενους στην κατάταξη του δίζυγου αρνηθούν την πρόσκληση συμμετοχής. Η τελική θέση των αθλητών θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) και βάσει της συγκεκριμένης λίστας θα διανεμηθούν οι προσκλήσεις.

Από ελληνικής πλευράς, εξασφαλισμένο δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου έχουν ο Βλάσης Μάρας (μονόζυγο) και ο Λευτέρης Κοσμίδης (ασκήσεις εδάφους).

«Η προσπάθεια που έκανε ο Βασίλης ήταν πολύ μεγάλη. Εκτέλεσε το πρόγραμμά του με αρχικό συντελεστή δυσκολίας 6,40, το οποίο δεν είχε μπορέσει να παρουσιάσει στον προκριματικό λόγω του μυϊκού σπασμού, ωστόσο δεν απέφυγε κάποια λάθη, που έφεραν μειώσεις. Πλέον, εξαρτάται από άλλους το αν θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ήδη πληροφορηθήκαμε, άλλωστε, ότι ο Σλοβένος παγκόσμιος πρωταθλητής Μίτγια Πέτκοβσεκ πιθανότατα θα απουσιάσει από τη διοργάνωση, λόγω τραυματισμού στο δάχτυλο», δήλωσε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αβραάμ Σαπρανίδης.