Πανηγυρική εκλογή της Ελένης Μιχοπούλου στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Ισχυρή εκπροσώπηση αποκτά σε διεθνές διοικητικό επίπεδο η ελληνική γυμναστική, που κατέγραψε μια σπουδαία επιτυχία στις σημερινές αρχαιρεσίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), στο Ελσίνκι.

Το μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Ελένη Μιχοπούλου, εξελέγη στο Συμβούλιο της FIG και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, αφού συγκέντρωσε 45 ψήφους και κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ των συνολικά 36 υποψηφίων για το συγκεκριμένο διοικητικό όργανο (εξελέγησαν 21 μέλη).

«Πρόκειται για μια επιτυχία που αντανακλά στον ελληνικό αθλητισμό. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί σαφή αναγνώριση των επιτυχημένων δημόσιων σχέσεων της νέας διοίκησης της Ε.Γ.Ο.. Μέσα από το Συμβούλιο της FIG, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά τις θέσεις μας και να επιβεβαιώσουμε την ανοδική πορεία που αποκτά ξανά η ελληνική γυμναστική», τόνισε η Ελένη Μιχοπούλου μετά την ανάδειξή της στο 21μελές Συμβούλιο της FIG, το οποίο θα έχει τετραετή θητεία.

Στην σημαντική επιτυχία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, που δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό το αποτέλεσμα, που αποδεικνύει ότι η διοίκησή μας -και μαζί της η ελληνική γυμναστική- διαθέτει σημαντικό διεθνές κύρος. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η πρόοδος της ελληνικής γυμναστικής ξεκινά από τις εντός των συνόρων ενέργειές μας. Αυτή θα συνεχίσει να είναι η προτεραιότητά μας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Συμβούλιο της FIG είναι το επιστέγασμα της πολύπλευρης προσπάθειας που κάνουμε».

Παράλληλα, ο Ιταλός δρ. Μπρούνο Γκράντι επανεξελέγη ομόφωνα στο αξίωμα του προέδρου της FIG για τέταρτη συνεχόμενη τετραετία, ενώ τις θέσεις των αντιπροέδρων της Διεθνούς Γυμναστικής Ομοσπονδίας για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο (2009-2012) διατήρησαν ο Γάλλος δρ. Μισέλ Λεγκλίζ, η Καναδέζα Σλάβα Κορν και ο Ιάπωνας Κότζι Τακιζάουα.

Οι εργασίες του 77ου Συνεδρίου της FIG ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή, στη φινλανδική πρωτεύουσα.