Χάλκινο μετάλλιο στην Ουγγαρία για τον Λευτέρη Κοσμίδη

Μία ακόμη διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, στο γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής της ουγγρικής πόλης Σομπατέλι.

Στον σημερινό τελικό του αγωνίσματος, ο 17χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 14,650 βαθμούς και κατετάγη 3ος, πίσω από τον Ελβετό Κλοντ Αλέν Πορσέ (15,075 β.) και τον Ιάπωνα Μιτσουγιάσου Όχτα (14,825 β.).

Ο Κοσμίδης, ο οποίος ήταν 3ος και στον προκριματικό με 14,600 βαθμούς, επικέντρωσε την προσπάθειά του αποκλειστικά στο έδαφος, με στόχο να συγκεντρώσει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη του οργάνου και να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στο «τοπ 8» που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, στη Μαδρίτη (12-14 Δεκεμβρίου).

«Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Λευτέρη έπειτα από τέσσερις μήνες, ήταν καλή, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Δεν αποφύγαμε κάποια λάθη τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό. Σήμερα, κατά την έξοδο, ο αθλητής ακούμπησε τα χέρια στο ταπί και αυτό στοίχισε στη βαθμολογία. Σημασία έχει όμως ότι κατάφερε να μπει ξανά στα μετάλλια και να προσθέσει βαθμούς στην συγκομιδή του. Έγινε ένα βήμα παραπάνω και συνεχίζουμε, με την προσδοκία ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε το παρών στη Μαδρίτη», τόνισε ο προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

Το γκραν πρι του Σομπατέλι ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, χωρίς κάποια ελληνική συμμετοχή.