Ολοκληρώθηκε το καμπ τραμπολίνο της Καλαμπάκας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στην Καλαμπάκα το καμπ προετοιμασίας για επίλεκτους αθλητές του τραμπολίνο. Στο καμπ, που διήρκεσε έξι ημέρες (27 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου) συμμετείχαν 36 αθλητές και αθλήτριες από ολόκληρη την Ελλάδα, που έκαναν κοινή προετοιμασία με στόχο να γίνει αξιολόγηση των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για το τραμπολίνο, ώστε να επιτευχθεί η διάδοση και ποιοτική άνοδος του αθλήματος στην Ελλάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την καθιέρωση αυτού του καμπ, στο οποίο υπήρχε μαζική εκπροσώπηση σωματείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η κοινή προετοιμασία των αθλητών διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πλέον εξελίσσεται σε θεσμό, όπως ήταν και η δέσμευση της διοίκησής μας. Το τραμπολίνο έχει προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και στηρίζουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια», επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Καλαμπάκα τίμησε για την βοήθειά τους στην υλοποίηση του καμπ τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, τον πρόεδρο της Γ.Ε. Τρικάλων Γιάννη Ζαρόπουλο και τον γενικό γραμματέα της Γ.Ε. Καλαμπάκας Γιάννη Τσιαντούλα.

«Στο καμπ προετοιμασίας συμμετείχαν οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας, έτσι όπως είχαν αναδειχθεί μέσα από το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί η πρόοδος κάθε αθλητή και να δοθεί μία κοινή κατεύθυνση στην περαιτέρω προετοιμασία τους», τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής του Παλμού Καβάλας, Δημήτρης Τσακαλίδης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή, που είχε ξεκινήσει πέρσι στην Ιεράπετρα και φέτος επαναλήφθηκε στην Καλαμπάκα, ήταν κάτι που πραγματικά χρειαζόταν για την ανάπτυξη του τραμπολίνο».

Εξάλλου, ο προπονητής του Αχιλλέα Γλυφάδας, Σπύρος Καραμάνης, υπογράμμισε: «Σε γενικές γραμμές, το καμπ πήγε καλά. Σήμερα, που ήταν η τελευταία ημέρα, οι αθλητές υποβλήθηκαν σε τεστ δύναμης και υποχρεωτικού προγράμματος. Εξάλλου, οι εγκαταστάσεις της Καλαμπάκας ήταν ικανοποιητικές. Υπάρχουν, βέβαια, σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και στο μέλλον η προσπάθεια αυτή μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, με καλύτερο συντονισμό και με την απόκτηση εμπειρίας».

Φωτογραφίες από το καμπ:
trampolino-camp-2008-1 trampolino-camp-2008-2 trampolino-camp-2008-3 trampolino-camp-2008-4 trampolino-camp-2008-5 trampolino-camp-2008-6 trampolino-camp-2008-7