Ανοίγει αύριο η αυλαία της ρυθμικής γυμναστικής στο Πεκίνο

 

Με το πρώτο σκέλος των προκριματικών, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ, ανοίγει αύριο η αυλαία των αγωνισμάτων της ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στο ατομικό, η Ελίνα Ανδριόλα θα αγωνιστεί αρχικά στο σχοινάκι (13.00 ώρα Ελλάδας) και κατόπιν στο στεφάνι (14.19), ενώ η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ (Όλγα Πιλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Νίκη Τσάγαρη, Εύη Πλεξίδα, Βάλια Μανιού) θα εκτελέσει σήμερα το πρόγραμμά της στα 5 σχοινάκια, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Dead winter dead» των «Savatage».

Οι προκριματικοί θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (22/8), τις ίδιες ακριβώς ώρες, όταν η Ελίνα Ανδριόλα θα παρουσιάσει τα προγράμματά της στις κορύνες και στην κορδέλα, ενώ η Εθνική ανσάμπλ θα αγωνιστεί στα 3 στεφάνια – 2 κορύνες (με την Ιωάννα Σαμαρά στη θέση της Βάλιας Μανιού) έχοντας ως μουσική υπόκρουση τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο τελικός του ατομικού θα διεξαχθεί το Σάββατο (23/8) και ο αντίστοιχος τελικός του ανσάμπλ την Κυριακή (24/8), τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε αμφότερες τις κατηγορίες θα πραγματοποιηθεί μόνο το σύνθετο, αφού στο Ολυμπιακό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται τελικοί οργάνων ούτε στο ατομικό ούτε στο ανσάμπλ.