Βλάσης Μάρας: «Σαν κακό όνειρο η εμφάνισή μου στο μονόζυγο»

Οι εκτιμήσεις για τη συνολική παρουσία της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο, ήταν εξ αρχής επιφυλακτικές. Σε όλα τα προγνωστικά, όμως, το όνομα του Βλάση Μάρα συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των αθλητών με τις περισσότερες πιθανότητες για μετάλλιο. Ακόμα κι οι φύσει απαισιόδοξοι, δεν θα προέβλεπαν ότι ο 25χρονος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, θα έμενε εκτός τελικού στο μονόζυγο.

«Τέτοιες στιγμές, ό,τι και να πεις είναι λίγο. Μοιάζει με κακό όνειρο» έλεγε ο Μάρας, λίγα λεπτά μετά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Κλειστού Σταδίου της κινεζικής πρωτεύουσας. Η πτώση κατά τη διάρκεια του προγράμματός του στο μονόζυγο, σηματοδότησε το τέλος της προσπάθειάς του για την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στο συγκεκριμένο όργανο. Χρόνια στερήσεων και αυταπάρνησης, πήγαν «στράφι» μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

«Καλύτερα που έπεσα, παρά να έκανα μια μέτρια εμφάνιση γιατί προτιμώ να είμαι πρώτος, παρά να μείνω στη μετριότητα. ‘Ή θα είμαι στον πάτο, ή στην κορυφή. Επέλεξα το πρόγραμμα με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά ήθελα να το κάνω τέλεια. Έκανα λάθος στο ξεκίνημα του προγράμματος, ξόδεψα ενέργεια για να το διορθώσω κι όταν συμβαίνει αυτό στη γυμναστική δεν υπάρχει γυρισμός» είπε ο Μάρας, ενώ όσον αφορά το εγγύς και απώτερο μέλλον, πρόσθεσε: «Μόλις τελειώσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κλείνω το κινητό μου και φεύγω για διακοπές. Εγώ και ο προπονητής μου πρέπει να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας. Πρέπει να δω τι θα κάνω με την σχολή μου και γενικά με το μέλλον μου. Πάντως, σίγουρα θα συνεχίσω μέχρι τα 30. Αν αντέχω και είμαι καλά σωματικά, θα ήθελα να αγωνίζομαι και μέχρι τα 35».

Σήμερα το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, θα γίνει γνωστό αν η παρουσία του Μάρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τελειώνει εδώ, ή αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό του άλματος. Έως τώρα βρίσκεται στην 3η θέση, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί αθλητές στο απογευματινό πρόγραμμα. «Τώρα το πήρα απόφαση. Είμαι εκτός τελικού στο μονόζυγο. Αν σταθώ τυχερός στο άλμα, τότε θα πάω πολύ δυνατά στον τελικό και ελπίζω για το καλύτερο», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.