Απογοήτευσε στο μονόζυγο, ελπίζει στο άλμα ο Βλάσης Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας κουβαλούσε μέσα του το «σαράκι» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και σήμερα, στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο του Πεκίνου, αποδείχθηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει όσα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2004.

Τότε, ήταν η αδικία της επιτροπής κριτών, που του είχε στερήσει την συμμετοχή στον τελικό του μονόζυγου. Σήμερα, αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για έναν πολύ σπουδαίο αθλητή, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζεται στη χειρότερή του μέρα των τελευταίων ετών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματός του, ο Μάρας «σάστισε» σε μία άσκηση. Από τη στιγμή εκείνη, έχασε εντελώς την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή του, έπεσε από το μονόζυγο και όταν ανέβηκε ξανά, η έξοδός του ήταν κάκιστη. Το 13,975 με το οποίο βαθμολογήθηκε, αποτελεί τη χειρότερη επίδοση εδώ και πολλά χρόνια για τον πρωταθλητή μας, στο όργανο στο οποίο πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο!

Έξω από το γήπεδο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ήταν… σκασμένος. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αν δεν ήταν σταθερός στα προγράμματά του, θα το καταλάβαινα. Αλλά ο Μάρας τους τελευταίους μήνες έχει πάρει μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει διακριθεί σε μεγάλα γκραν πρι, έχει νικήσει τον Γερμανό (σ. σ. τον μεγάλο του αντίπαλο, Φάμπιαν Χαμπίχεν) μέσα στο Κότμπους…».

Τουλάχιστον ο Μάρας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να τα δώσει όλα στο άλμα, όπου συγκέντρωσε μέσο όρο 15,987 β. (1ο άλμα: 15,925, 2ο άλμα: 16,050), παρότι στη δεύτερη προσπάθειά του ακούμπησε τα χέρια του στο έδαφος κατά την προσγείωση. Κάτι που αν δεν είχε συμβεί, «…θα ήμουν σίγουρα στον τελικό», όπως έλεγε ο ίδιος ο αθλητής μετά τον αγώνα. Προς το παρόν, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου από τα τρία γκρουπ του προκριματικού, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι 3ος στο άλμα, αλλά υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα που θα αγωνιστούν στο απογευματινό πρόγραμμα.