Καλή εμφάνιση του Βλάση Μάρα στην επίσημη προπόνηση στο Πεκίνο

Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση του Βλάση Μάρα στην επίσημη προπόνησή του στο πόντιουμ του Εθνικού Κλειστού Σταδίου του Πεκίνου, τρεις ημέρες πριν μπει στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη μοναδική του προπόνηση στον επίσημο αγωνιστικό χώρο, πριν από τον προκριματικό του Σαββάτου (9/8), ο 25χρονος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής δοκίμασε τα προγράμματά του στο μονόζυγο και στο άλμα, στα οποία θα συμμετάσχει με στόχο την πρόκριση στους τελικούς των δύο οργάνων.

Οι συνθήκες δεν ήταν πάντως πρωτόγνωρες για τον Μάρα, αφού το φθινόπωρο του 2007 είχε αγωνιστεί στο ίδιο στάδιο -όπως άλλωστε και η Στεφανί Μπισμπίκου- στο πλαίσιο της προολυμπιακής δοκιμαστικής διοργάνωσης (test event) «Καλή Τύχη Πεκίνο».

«Η επίσημη προπόνηση κύλησε χωρίς προβλήματα. Ο Βλάσης τα πήγε τέλεια στο άλμα, ενώ στο μονόζυγο ήταν μέτριος, όπως όμως συνηθίζει να συμβαίνει στις προπονήσεις του στο πόντιουμ πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις, επειδή εκεί του βγαίνει το άγχος», τόνισε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης, που συμπλήρωσε: «Όσο πλησιάζει η στιγμή του αγώνα, ο αθλητής είναι λίγο αγχωμένος, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Έχει συναίσθηση της ευθύνης του. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που συνάντησε η ελληνική ομάδα της ενόργανης στο Πεκίνο, ο κ. Ράφτης δήλωσε πως «…μέχρι στιγμής, δεν έχουμε παράπονο από τους Κινέζους. Στο στάδιο των αγώνων είναι εντυπωσιακό και όλα λειτουργούν πολύ καλά. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία, λόγω του δυνατού κλιματισμού. Μέσα στον αγώνα, όμως, πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστεί κανένας αθλητής, επειδή θα πάρουν όλοι… φωτιά. Εξάλλου, το Ολυμπιακό Χωριό είναι καταπληκτικό. Οι συνθήκες διαμονής είναι άριστες. Μόνο με το φαγητό έχουμε κάποια προβλήματα, επειδή η κινέζικη μαγειρική δεν είναι ό,τι καλύτερο για μας».

Την σκυτάλη παίρνει αύριο (Πέμπτη) η Στεφανί Μπισμπίκου, η οποία θα βρεθεί στο πόντιουμ του Εθνικού Κλειστού Σταδίου του Πεκίνου για την επίσημη προπόνηση των γυναικών.

Παράλληλα, με προορισμό την κινεζική πρωτεύουσα πρόκειται να αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, που από τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών.