Με όνειρα και φιλοδοξίες στο Πεκίνο

Mε φιλοδοξίες για διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αναχώρησαν σήμερα (Δευτέρα) το πρωί για την Κίνα οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, Βλάσης Μάρας και Στεφανί Μπισμπίκου. Βασικοί στόχοι του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι οι προκρίσεις στους τελικούς του μονόζυγου και του άλματος και στη συνέχεια θα «φλερτάρει» με το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο.

Η τριταθλήτρια Ευρώπης έχει αναρρώσει πλήρως μετά τον τραυματισμό της και η επιδίωξη της είναι μια καλή παρουσία στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς όπως και στο σύνθετο ατομικό.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Ό,τι μπορούσε να γίνει. Από τη Στουτγκάρδη και το 6,30 ανεβάσαμε το πρόγραμμα, στο μονόζυγο, στο ευρωπαϊκό στο 6,80 και τώρα το φτάσαμε στο 7,00. Με λίγα λόγια στοχεύουμε το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, ο Βλάσης διεκδικεί και την είσοδο στον τελικό του άλματος. Έχει άλμα ανώτερης δυσκολίας, που φτάνει στο 7,00. Τα προγράμματα βγαίνουν σε γρήγορους ρυθμούς, όπως ακριβώς θέλουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ράφτης.

Η Στεφανί Μπισμπίκου προσπαθεί να αναπληρώσει το έδαφος που έχασε από τον τραυματισμό της: «Βασικός μας στόχος είναι να βγουν τα προγράμματα. Είμαστε σε καλή κατάσταση σε ό,τι αφορά τα προγράμματα στη δοκό ισορροπίας και τους ασύμμετρους ζυγούς ενώ συνεχίζουμε τη δουλειά σε έδαφος και άλμα. Θέλουμε για αρχή να μπούμε στις «24» του σύνθετου ατομικού. Δεν θα είναι τόσο εύκολο γιατί υπάρχουν δυνατές αντίπαλοι. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει», υπογράμμισε ο προπονητής, Κώστας Σιούτης.

Η Ολυμπιακή ομάδα της ενόργανης όπως και της ρυθμικής δέχτηκαν, στον Άγιο Κοσμά, την επίσκεψη μελών της διοίκησης της ομοσπονδίας, που τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.