Η αποστολή της ενόργανης αναχωρεί για το Πεκίνο, στην επέτειο του θριάμβου του Ιωάννη Μελισσανίδη

Με τους καλύτερους οιωνούς θα ταξιδέψει αύριο η Ολυμπιακή αποστολή της ενόργανης γυμναστικής για το Πεκίνο, αφού η αναχώρηση των Ελλήνων πρωταθλητών (Βλάσης Μάρας, Στεφανί Μπισμπίκου) και των συνοδών προπονητών (Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Σιούτης, Κώστας Χατζηζήσης) θα συμπέσει με την συμπλήρωση 12 χρόνων από τον Ολυμπιακό θρίαμβο του Ιωάννη Μελισσανίδη στην Ατλάντα.

Στις 28 Ιουλίου 1996, ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους και άνοιγε με την επιτυχία του νέους δρόμους για την σύγχρονη ελληνική γυμναστική. Με αφορμή την αυριανή επέτειο, ο προπονητής που είχε οδηγήσει τον Μελισσανίδη στον Ολυμπιακό τίτλο και νυν α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Καπνίδης, θυμήθηκε την ξεχωριστή σημασία εκείνου του κατορθώματος: «Η ελληνική γυμναστική είχε να επιδείξει σημαντικές διεθνείς επιτυχίες και στα χρόνια που είχαν προηγηθεί. Ωστόσο, ο θρίαμβος της Ατλάντα αποτέλεσε την κορύφωση, τουλάχιστον στα μάτια των ξένων παραγόντων. Θυμάμαι ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μπρούνο Γκράντι, μας είχε πει τότε ότι η νίκη του Μελισσανίδη αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ενόργανη του δυτικού κόσμου. Ένας αθλητής από τη Δύση είχε μπει σφήνα μεταξύ των Κινέζων και των Ρώσων, σπάζοντας το κατεστημένο και δείχνοντας ότι κάθε χώρα μπορεί να φτάσει στην κορυφή εφόσον το αξίζει».

Με το βλέμμα στραμμένο πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και με την πρόσθετη ιδιότητα του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών – γυναικών της Ε.Γ.Ο., ο κ. Καπνίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική εκπροσώπηση στη διοργάνωση. «Πιστεύω ότι ο Βλάσης Μάρας θα ανέβει στο βάθρο, συνεχίζοντας την παράδοση που έχουμε από το 1996. Εξάλλου, η μόνη διάκριση που λείπει από την καριέρα του είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο κατά κάποιον τρόπο του το είχαν στερήσει στην Αθήνα, αλλά αισιοδοξούμε ότι αυτή τη φορά θα το κατακτήσει», τόνισε ο κ. Καπνίδης και συμπλήρωσε: «Σε καλή κατάσταση είναι και η Στεφανί Μπισμπίκου, παρά την ατυχία με τον τραυματισμό της στο γόνατο, που την έφερε μερικούς μήνες πίσω. Ο ανταγωνισμός στους Ολυμπιακούς θα είναι πολύ υψηλός, αλλά μπορεί να κάνει την έκπληξη και δεν αποκλείεται να την δούμε στον τελικό της δοκού, αφού έχει τις δυνατότητες να το πετύχει».

Αναφερόμενος, τέλος, στα πεπραγμένα της διοίκησης της Ε.Γ.Ο. και στους στόχους ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου, ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογράμμισε: «Μέσα σ’ αυτούς τους 14 μήνες λύθηκαν αρκετά προβλήματα και μπήκαν οι βάσεις, ώστε η επόμενη τετραετία να φέρει την πλήρη αναγέννηση του αθλήματος. Τα χρέη που παραλάβαμε έμοιαζαν ατελείωτα, αλλά τα έχουμε περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πλέον, η Ομοσπονδία είναι συνεπέστατη στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στα σωματεία και μάλιστα έχουμε αυξήσει τον αριθμό των εγχώριων αγώνων, ενισχύοντας τον τομέα της ανάπτυξης. Η εξυγίανση ολοκληρώνεται και με τον νέο Ολυμπιακό κύκλο θα μπορούμε πια να χτίσουμε σε πιο γερά θεμέλια. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό θα κερδίσουμε τον χρόνο που είχε χαθεί, προκειμένου η ελληνική γυμναστική να κάνει τα άλματα προόδου που όλοι προσδοκούμε».