Εντυπωσίασαν οι Έλληνες αθλητές στο γκαλά γυμναστικής του Χονγκ Κονγκ

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν στο Χονγκ Κονγκ οι πέντε Έλληνες αθλητές, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα συμμετείχαν σε γκαλά αγωνιστικής γυμναστικής, διαφημίζοντας διεθνώς την ελληνική γυμναστική.

Οι πρωταθλητές της ενόργανης Δημοσθένης Ταμπάκος, Χρήστος Λυμπανοβνός και Βάσω Μιλλούση, η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Μαρία Γεωργάτου, καθώς και ο πρωταθλητής του τραμπολίνο Βαγγέλης Κολοζάκης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Χονγκ Κονγκ, όπου είχαν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τις ασκήσεις τους σε ένα σόου χωρίς βαθμολογίες και κριτές, αλλά με πλούσιο θέαμα.

Η ελληνική πεντάδα πραγματοποίησε συνολικά δέκα ωριαίες εμφανίσεις (δύο την περασμένη Πέμπτη και από τέσσερις το Σάββατο και την Κυριακή), προσελκύοντας μεγάλο αριθμό θεατών. Οι επιδείξεις διεξήχθησαν σε εμπορικό κέντρο, που σε κάθε σόου γέμιζε ασφυκτικά από 1.000 θεατές. Παράλληλα, οι Έλληνες πρωταθλητές μύησαν στα μυστικά της γυμναστικής δεκάδες παιδιά, αλλά και διασημότητες του Χονγκ Κονγκ, ενώ πέρα από τις προγραμματισμένες ομαδικές εμφανίσεις ο Κολοζάκης είχε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε μία ξεχωριστή επίδειξη, στην οποία συμμετείχε και ο Αυστραλός Τζάι Γουάλας, αργυρός Ολυμπιονίκης του 2000 στο τραμπολίνο.

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας. Αποτέλεσε τιμή για εμάς το γεγονός ότι οι Ασιάτες διοργανωτές μας προσκάλεσαν σε μια τέτοια εκδήλωση, επιλέγοντας αποκλειστικά Έλληνες αθλητές για το κυρίως σκέλος των επιδείξεων. Είναι επίσης πολύ θετικό, ότι μέσα από αυτές τις επιδείξεις προβλήθηκε η ελληνική γυμναστική στο Χονγκ Κονγκ, όπου το άθλημά μας δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, αλλά πλέον υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, άρα και σημαντική προοπτική για το μέλλον», επισήμανε ο δις Ολυμπιονίκης των κρίκων, Δημοσθένης Ταμπάκος, αμέσως μετά την επιστροφή των Ελλήνων πρωταθλητών από την Ασία.

Φωτογραφίες από το γκαλά του Χονγκ Κονγκ:
hong-kong-gala-2008-1 hong-kong-gala-2008-2 hong-kong-gala-2008-3