Με αρκετές αλλαγές το ανσάμπλ στο Ισραήλ

Με αρκετές αλλαγές θα αγωνιστεί η εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο διεθνές μίτινγκ του Ισραήλ (5 Ιουλίου). Οι αγώνες θα αποτελέσουν το τελευταίο βασικό τεστ των αθλητριών μας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στην αποστολή βρίσκεται και η Νίκη Τσάγαρη, η οποία ξεπέρασε το πρόβλημα με τον τραυματισμό της. Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα η προπονήτρια Μαρίνα Φατέεβα αποφάσισε να αλλάξουν τη μουσική στα στεφάνια – κορίνες και έτσι, τώρα, οι γυμνάστριες θα χορέψουν με τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη (Ζορμπάς).

«Η Νίκη Τσάγαρη έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και είναι πολύ καλύτερα. Της δίνουμε μια ευκαιρία καθώς πρόκειται για μια πολύ καλή αθλήτρια. Αλλάξαμε τη μουσική και τη σύνθεση στο πρόγραμμα με τις κορίνες – στεφάνια. Ο «Ζορμπάς» είναι πολύ γνωστός και πιστεύουμε ότι και τα παιδιά και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί περισσότερο», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα.

Η ελληνική αποστολή θα μεταβεί αύριο (Πέμπτη) στο Ισραήλ και θα επιστρέψει στις 7 Ιουλίου. Στην αποστολή συμμετέχουν οι αθλήτριες, Όλγα – Αφροδίτη Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Παρασκευή Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά, Βασιλική Μανιού, Νίκη Τσάγαρη και Ελένη Ταμπάκη, η προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα, η χορογράφος, Βάσω Καλαμπουκά, η κριτής, Σοφία Μπούρα και η φυσικοθεραπεύτρια, Κατερίνα Σιεμπέκου.

Στο μεταξύ, υπό τις οδηγίες της Μαρίνας Φατέεβα συνεχίστηκαν αυτές τις ημέρες στο «σπίτι της γυμναστικής», στην Αργυρούπολη, τα αγωνιστικά τεστ για τη δημιουργία της εθνικής ομάδας ανσάμπλ νεανίδων που θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 και θα αποτελέσει τη βάση για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ήδη έχουν γίνει τεστ για κορίτσια γεννημένα το 1993 και 1994 και θα ακολουθήσουν τεστ για γυμνάστριες γεννημένες το 1995.