Τεστ ενόψει Ολυμπιακών δίνουν στη Ρουμανία ο Βλάσης Μάρας και η Στεφανί Μπισμπίκου

Ένα από τα τελευταία τους τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θα δώσουν στη Ρουμανία ο Βλάσης Μάρας και η Στεφανί Μπισμπίκου, που μαζί με τον Δημήτρη Μαρκούση αναχωρούν σήμερα για το Πλοϊέστι της Ρουμανίας, όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29 Ιουνίου) θα συμμετάσχουν στο ρουμανικό Όπεν ενόργανης γυμναστικής.

Τους τρεις Έλληνες αθλητές θα συνοδεύσουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Καλίν Ζάρο, Κώστας Σιούτης, καθώς και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς και Φωτεινή Μέλλου.

Για τον Βλάση Μάρα, η διοργάνωση του Πλοϊέστι θα αποτελέσει τον τελευταίο επίσημο αγώνα πριν από τους Ολυμπιακούς. «Το ρουμανικό Όπεν θα είναι μια γερή προπόνηση για μένα, αλλά όπως πάντα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θα πρόκειται άλλωστε για την τελευταία μου εμφάνιση εκτός Ελλάδας πριν από το ταξίδι στο Πεκίνο», υπογράμμισε ο 25χρονος πρωταθλητής, ο οποίος θα συμμετάσχει στο μονόζυγο και στο άλμα.

Εξάλλου, ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, δήλωσε: «Μετά τον αγώνα στη Ρουμανία, θα πραγματοποιήσουμε δεκαπενθήμερη προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, ώστε ο Βλάσης να μπορέσει να δοκιμάσει τα άλματά του στο πόντιουμ του γυμναστηρίου της Μίκρας. Εκεί, ενδέχεται να έρθουν από το εξωτερικό και άλλοι αθλητές που θα προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς».

Στην κατηγορία ανδρών θα συμμετάσχει και ο Δημήτρης Μαρκούσης, με στόχο να πιστοποιήσει την καλή αγωνιστική κατάσταση που έδειξε τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λοζάνης όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο της Βιλανόβα.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει το ρουμανικό Όπεν και για την Στεφανί Μπισμπίκου, η οποία θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο αριστερό γόνατο τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή θα είναι η προτελευταία εμφάνισή της πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί σε δύο όργανα (ασύμμετροι ζυγοί και δοκός ισορροπίας), όπως είχε κάνει και στην επανεμφάνισή της, πριν από τρεις εβδομάδες στη Βιλανόβα της Ισπανίας. Αυτή τη φορά, όμως, θα έχει ανεβασμένη αρχική αξία στα προγράμματά της, έστω και αν πρόκειται να παραλείψει ξανά για προληπτικούς λόγους ορισμένες από τις ασκήσεις που έχει ετοιμάσει για το Πεκίνο.

«Το ζητούμενο για την Στέφη είναι να αποκτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη στον εαυτό της, μετά από τον τραυματισμό που είχε. Σε σύγκριση με τη Βιλανόβα είναι πιο έτοιμη, τόσο ψυχολογικά όσο και από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να ρισκάρουμε. Γι’ αυτό, στη Ρουμανία θα κατεβάσει προγράμματα με αρχικό βαθμό δυσκολίας 6,50 στη δοκό και 6,40 στους ασύμμετρους ζυγούς. Σε κάθε όργανο, δηλαδή, θα έχει 30 εκατοστά χαμηλότερη αρχική αξία από ό,τι σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο εκ των προπονητών της Μπισμπίκου, Κώστας Σιούτης, ενώ η συνεργάτιδά του, Αναστασία Δόντη, συμπλήρωσε: «Εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, η Στέφη θα μπορέσει να παρουσιάσει πλήρη προγράμματα στα δύο συγκεκριμένα όργανα την ερχόμενη εβδομάδα, στο τουρνουά της Ρώμης, που θα αποτελέσει και τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Πεκίνο».