Ένατη η Εθνική νεανίδων, εκτός τελικών οργάνων οι Μεταλλίδου και Τσινασλανίδου

Η ολοκλήρωση των πρωινών προγραμμάτων στο ατομικό νεανίδων, στη δεύτερη μέρα του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τορίνο, άφησε γλυκόπικρη γεύση στην Εθνική ομάδα. Κι αυτό γιατί τόσο η Μιχαέλα Μεταλλίδου στην κορδέλα όπως επίσης και η Αθηνά Τσινασλανίδου στην μπάλα, πραγματοποίησαν θετικότατες εμφανίσεις, δεν ήταν όμως αρκετές ώστε να προκριθούν στους αυριανούς τελικούς των οργάνων. Η Μεταλλίδου συγκέντρωσε 23,275 βαθμούς και κατετάγη 9η στην κορδέλα (πρώτη αναπληρωματική για τον τελικό), ενώ η Τσινασλανίδου πήρε 23,075 στην μπάλα και τερμάτισε 14η.

Η Μεταλλίδου ξεκίνησε πολύ καλά και μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχνε πως μπορούσε να μπει στην οκτάδα, αλλά μια πτώση της στοίχισε. «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία ν’ αγωνιστώ κόντρα σε αξιόλογες αθλήτριες. Η προσπάθειά μου ήταν καλή, από τα καλύτερα προγράμματα που έχω κάνει και με χαροποιεί ιδιαίτερα πως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι», ήταν τα λόγια της λίγο μετά τον αγώνα, ενώ η προπονήτριά της Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ δυνατή στην κορδέλα. Απέδειξε πως έχει δυνατότητες γι’ ακόμη καλύτερα. Με μια άτυχη στιγμή στο τέλος χάσαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε κάτι ακόμη καλύτερο στον τελικό».

Η Τσινασλανίδου κατέβαλε σκληρή προσπάθεια αλλά το άγχος ήταν εμφανές σε κάθε της κίνηση, όπως είναι λογικό για ένα τόσο νεαρό κορίτσι που συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα. «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Έδωσα τον πρώτο μου αγώνα εκτός Ελλάδας, ήταν αρκετά δύσκολος. Είμαι σίγουρη πως θα με βοηθήσει σημαντικά για το μέλλον. Θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα, είμαι βέβαιη, όμως είχα άγχος», τόνισε.

Στην ομαδική κατάταξη, η Εθνική νεανίδων πήρε την 9η θέση με 93,050 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 103,800 β., το αργυρό η Λευκορωσία με 100,950 β. και το χάλκινο η Ουκρανία με 97,375 β..

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο, με τους τελικούς οργάνων των νεανίδων (15.30 – 17.00), όπου μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος θα είναι η Βασιλεία Ζάχου στο σχοινάκι, καθώς και με τους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ γυναικών (17.30 – 19.00), όπου δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Σε λίγη ώρα ξεκινάει το σύνθετο ατομικό της κατηγορίας γυναικών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την Ελίνα Ανδριόλα.