Πρόκριση της Ζάχου στο σχοινάκι νεανίδων, οριακά εκτός τελικού η Φίλιου στο στεφάνι

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ξεκίνημα των Ελληνίδων αθλητριών στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στο Τορίνο. Στο πρωινό σκέλος της εναρκτήριας ημέρας των αγώνων, που περιλάμβανε τα δύο πρώτα όργανα του ατομικού νεανίδων, η Βασιλεία Ζάχου εντυπωσίασε στο σχοινάκι και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου. Η νεαρή πρωταθλήτρια του Γ.Σ. Λάρισας παρουσίασε ένα άρτιο πρόγραμμα, που βαθμολογήθηκε με 23,550 και της έδωσε την 6η θέση στον προκριματικό του οργάνου, μεταξύ 33 αθλητριών.

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η εμφάνιση της Βαρβάρας Φίλιου στο στεφάνι, ωστόσο η αθλήτρια του Ολυμπιακού Ρυθμού στάθηκε άτυχη, αφού συγκέντρωσε 23,150 βαθμούς και κατετάγη 10η. Έτσι, έχασε για λίγο την είσοδο στην οκτάδα του τελικού, στον οποίο θα είναι δεύτερη αναπληρωματική.

Μετά τα δύο πρώτα από τα συνολικά τέσσερα όργανα, η Εθνική νεανίδων είναι 7η στην ομαδική κατάταξη με 46,700 βαθμούς.

Ο προκριματικός των νεανίδων ολοκληρώνεται αύριο (10.00 – 13.35 ώρα Ελλάδας), με την συμμετοχή της Αθηνάς Τσινασλανίδου του Αρίωνα Πανοράματος στην μπάλα και της Μιχαέλας Μεταλλίδου του ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος στην κορδέλα.

Αύριο αγωνίζεται και η Ελίνα Ανδριόλα στο ατομικό γυναικών (15.45 – 20.00), δίνοντας το σημαντικότερό της τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η 22χρονη πρωταθλήτρια θα πάρει μέρος στο σύνθετο ατομικό (σχοινάκι, στεφάνι, κορύνες, κορδέλα), που αποτελεί το μοναδικό αγώνισμα της κατηγορίας της, αφού στη διοργάνωση του Τορίνο δεν περιλαμβάνονται τελικοί οργάνων για τις γυναίκες.

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με τον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ, όπου η ελληνική ομάδα (Όλγα-Αφροδίτη Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Εύη Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά, Βάλια Μανιού, Ελένη Ταμπάκη) θα αγωνιστεί στα 5 σχοινάκια και στις 3 κορδέλες / 2 κορύνες, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και ενδεχομένως την είσοδο στην οκτάδα των επιμέρους τελικών του Σαββάτου.

Δηλώσεις των αθλητριών της Εθνικής νεανίδων:

Βαρβάρα Φίλιου: «Στην αρχή είχα λίγο τρακ, όμως γρήγορα το ξεπέρασα. Προσπάθησα πολύ και πιστεύω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασα ήταν καλό. Μακάρι να είχα μπει στην οκτάδα του στεφανιού. Είμαι βέβαιη ότι, αν τα είχα καταφέρει, θα τα πήγαινα ακόμα καλύτερα στον τελικό».

Βασιλεία Ζάχου: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι θα προσπαθήσω για να πετύχω ό,τι καλύτερο στον τελικό του Σαββάτου. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογό μου, την προπονήτριά μου, Γκαλίνα Μπελογκλάσοβα, που με βοήθησε πολύ, καθώς την πρώην προπονήτριά μου, Ναταλία Μπελιάεβα».