Η αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής

Με 11 αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Γυναικών – Νεανίδων. Η διοργάνωση διεξάγεται στο Τορίνο, από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου και η ελληνική αποστολή είναι η πολυπληθέστερη, καθώς θα αγωνισθούν η ομάδα του Ανσάμπλ, η Ελίνα Ανδριόλα στο ατομικό και, για πρώτη φορά, τέσσερις νεάνιδες. Στο ατομικό γυναικών μετέχουν οι 20 κορυφαίες αθλήτριες στην κατάταξη του προηγούμενου Ευρωπαϊκού (Μπακού, 2007) και ανάμεσά τους βρίσκεται η Ανδριόλα.

Η αποστολή:

ΑΝΣΑΜΠΛ: Όλγα-Αφροδίτη Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Εύη Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά, Βάλια Μανιού, Ελένη Ταμπάκη.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ελίνα Ανδριόλα.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Βαρβάρα Φίλιου (Ολυμπιακός Ρυθμός), Βασιλεία Ζάχου (ΓΕ Λάρισας), Αθηνά Τσινασλανίδου (ΑΟ Αρίων Πανοράματος), Μιχαέλα Μεταλλίδου (ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος Θεσσαλονίκης).

Αρχηγός αποστολής θα είναι η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της ΕΓΟ, Μαρία Παπαδοπούλου, που δήλωσε: «Το ανσάμπλ κατεβαίνει με πλήρη σύνθεση προσδοκώντας για το καλύτερο, πριν τη συμμετοχή της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οσο για την Ελίνα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού της, κάτι που φάνηκε  και  στον προηγούμενο αγώνα της (12/5 στο Κιέτι). Μας έχει δείξει ότι είναι αγωνίστρια όταν βγαίνει στο ταπί. Εχει δύο καινούριες συνθέσεις προγραμμάτων και στο Τορίνο θα διαπιστώσουμε τι απήχηση έχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις νεάνιδες, η καινοτομία για τη χώρα μας είναι πως για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν τέσσερις αθλήτριες οι οποίες θα κάνουν από ένα πρόγραμμα. Η ομάδα των Νεανίδων επελέγη μέσα από την επίσημη αγωνιστική διαδικασία της ομοσπονδίας. Οι δύο από τις αθλήτριές μας έχουν ελαχιστη εμπειρία, καθώς μετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα στο εξωτερικό κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις δυνατότητές τους. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι στην ελληνική γυμναστική υπάρχει δυναμική στις γυναίκες και αθλήτριες διαφορετικές σε στιλ».

Στο μεταξύ η ελληνική ομάδα του Ανσάμπλ αναχωρεί αύριο για την Ιταλία, όπου θα λάβει μέρος στην τριεθνή συνάντηση της Μονόπολι («Trofeo Città di Conversano e Monopoli»), μαζί με την εκπρόσωπο της διοργανώτριας χώρας και την Ελβετία. Μετέχουν οι ίδιες αθλήτριες που σε λίγες ημέρες θα μεταβούν ξανά στην γειτονική χώρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συνοδεύονται από την ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα και τη χορογράφο, Βάσω Καλαμπουκά. Η αποστολή θα επιστρέψει την προσεχή Δευτέρα και στις 2 Ιουνίου θα «πετάξει» ξανά για την Ιταλία, αυτή τη φορά με προορισμό το Τορίνο.