Όγδοη θέση στον τελικό με τα 5 σχοινάκια για το ελληνικό ανσάμπλ στο Μινσκ

Με την 8η θέση στον τελικό του προγράμματος με τα 5 σχοινάκια, ολοκλήρωσε η Εθνική ομάδα ανσάμπλ την συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Μινσκ, στη Λευκορωσία.

Η ελληνική ομάδα, την οποία στο συγκεκριμένο αγώνισμα εκπροσώπησαν οι Όλγα Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Εύη Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά και Βάλια Μανιού, συγκέντρωσε 14,225 βαθμούς στον τελικό. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, η Ελλάδα είχε πάρει την ίδια θέση, συμπληρώνοντας την οκτάδα των φιναλίστ με 15,175 βαθμούς.

«Η βαθμολογία της ομάδας ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με τον προκριματικό, επειδή αυτή τη φορά είχαμε μια πτώση και κάπως περισσότερα λάθη. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, αφού οι μισές από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας έχουν αντικατασταθεί λόγω τραυματισμών», δήλωσε η χορογράφος της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ, Βάσω Καλαμπουκά, η οποία συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τα νέα κορίτσια στην ομάδα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, με δεδομένες τις δυσκολίες. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, τους δίνεται η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους μεγάλους αγώνες. Κρατάμε λοιπόν την εμπειρία της συμμετοχής στο Μινσκ και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας».

Τις τρεις πρώτες θέσεις στον τελικό με τα 5 σχοινάκια κατέλαβαν κατά σειρά η Λευκορωσία, η Ιταλία και το Ισραήλ. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ συμμετείχαν συνολικά 8 από τις 12 ομάδες ανσάμπλ που θα εκπροσωπηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.