Δηλώσεις των Ελλήνων μετά τους τελικούς οργάνων των ανδρών

Δηλώσεις των μελών της ελληνικής ομάδας, μετά από τους τελικούς οργάνων της κατηγορίας ανδρών, με τους οποίους ολοκληρώθηκε το 28ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων στη Λοζάνη. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Δευτέρα) στην Αθήνα και πρόκειται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 15.40, με την πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Γενεύη.

Βλάσης Μάρας: «Πήγα καλά στον αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου στο μονόζυγο, με δεδομένο ότι ακόμη δοκιμάζω διάφορα πράγματα και δεν είμαι στο 100% της φόρμας μου. Ξεκινάω τις επόμενες ημέρες την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα προσθέσουμε δύο ακόμη ασκήσεις στο πρόγραμμά μου ώστε να ανεβάσω την αρχική αξία και να μπορέσω να γίνω ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Άλλωστε, το άθλημα εξελίσσεται και είναι δεδομένο ότι στο Πεκίνο, όπου θα βρεθούμε περίπου οι ίδιοι αντίπαλοι, θα πρέπει να εμφανιστώ ακόμη καλύτερος. Στον σημερινό τελικό υπήρχαν αρκετές πτώσεις, γιατί απλά όλοι ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να ρισκάρουμε. Και κάποιοι πλήρωσαν αυτό το ρίσκο. Πάντως, εάν η βαθμολογία ήταν σωστή, θα έπρεπε να είχα πάρει υψηλότερο βαθμό. Όμως είμαι ευχαριστημένος με ό,τι κατάφερα εδώ και πάμε για το επόμενο τουρνουά».

Δημήτρης Ράφτης (προπονητής του Βλάση Μάρα και αρχιπροπονητής της Εθνικής): «Στα δικά μου μάτια, που είμαι και πιο αυστηρός κριτής, ο Βλάσης έχει κερδίσει. Και με βάση την εκτέλεση που έκανε, δεν μπορούσε να χάσει… Αυτό που ξέρω είναι ότι με βάση τον Κώδικα Βαθμολογίας, ο βαθμός βγαίνει από το άθροισμα της αρχικής αξίας και της εκτέλεσης του προγράμματος. Ο Βλάσης είχε -20 εκατοστά στην αρχική αξία σε σχέση με τον Γερμανό Χαμπίχεν, αλλά +50 εκατοστά στην εκτέλεση. Ποιος είναι λοιπόν ο νικητής; Όσο για την γενική εντύπωση που μου αφήνει η διοργάνωση, θεωρώ ότι πήγαμε καλά σε ατομικό επίπεδο, αλλά ως ομάδα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».

Αβραάμ Σαπρανίδης (προπονητής του Βασίλη Τσολακίδη): «Ο Βασίλης ήθελε άλλες δύο ασκήσεις για να τελειώσει το πρόγραμμά του, αλλά τότε έκανε το λάθος. Αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Με βάση το πρόγραμμα των αντιπάλων του, θα μπορούσε να βρίσκεται στην τριάδα. Αλλά για να πάρουμε μετάλλιο πρέπει να κάνουμε σωστά το δικό μας πρόγραμμα. Αυτό δεν έγινε και χάσαμε».