Θανάσης Βασιλειάδης: «Αθλητές και κριτές καταξιώνουν στη Λοζάνη την ελληνική γυμναστική»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, για το επιτυχημένο ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων της Λοζάνης.

«Συγχαίρουμε τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής ανδρών για την προσπάθειά τους. Η ελληνική ομάδα διατηρήθηκε με άνεση μέσα στην 12άδα των ισχυρών και επιπλέον, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, θα υπάρχουν δύο Έλληνες αθλητές στους τελικούς οργάνων ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στοιχείο που μας δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Τόσο ο Βλάσης Μάρας όσο και ο Βασίλης Τσολακίδης έχουν τις δυνατότητες να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Τους ευχόμαστε να μπορέσουν να κατακτήσουν ακόμα και τον ευρωπαϊκό τίτλο», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Εθνική εφήβων: «Οι ευχές μας συνοδεύουν και τους εφήβους, οι οποίοι απόψε ρίχνονται στη μάχη και πιστεύουμε ότι μπορούν να σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχολίασε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η ελληνική ενόργανη γυμναστική εκπροσωπείται από τρεις κριτές, τους Νίκο Προβιά, Λευτέρη Μπουτάκη και Κώστα Χατζηζήση. «Πρόκειται για ένα στοιχείο που σαφώς καταξιώνει την ελληνική γυμναστική. Ποτέ άλλοτε στην κληρωτίδα μιας τέτοιας διοργάνωσης δεν είχαν μπει τρεις κριτές από την Ελλάδα και πλέον ανοίγονται νέοι δρόμοι, για την εδραίωση της χώρας μας ανάμεσα στις κορυφαίες δυνάμεις της ενόργανης», επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Λοζάνη, ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. είχε παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί εκ νέου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), δρ. Μπρούνο Γκράντι. Οι δύο παράγοντες αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα, ελληνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα, όταν προγραμματίζεται να υπάρξει νέα συνάντησή τους, στη Ρώμη.