Στο Λαύριο πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο ρυθμικής γυναικών – νεανίδων

Ραντεβού στο Λαύριο δίνουν οι Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών και νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί εκεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11 Μαΐου).

Με μοναδική απούσα την Ελίνα Ανδριόλα, η οποία το Σάββατο θα πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά του Κιέτι, στην Ιταλία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή και θα αποτελέσει σημαντικό τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Τορίνο (5-7 Ιουνίου).

Στην κατηγορία γυναικών θα πάρουν μέρος 13 αθλήτριες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο ταπί του δημοτικού γυμναστηρίου Λαυρίου θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους οι Γιούλη Βαζαλίδου (Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος), Κυριακή Δενδρινού, Στέλλα Αγγελή, Ζώια Μαργέτη – Σκρέτοβα (Ευρυάλη Γλυφάδας), Ευαγγελία Ζαχράνη (Παλμός Αργυρούπολης), Αθανασία Καλλιαμάνη (Α.Ο.Ρ.Γ. Βέροιας), Αγγελική Φακίνου (Α.Σ. Ρυθμός & Κίνηση), Μαρία Παπαϊωάννου – Νικολουλέα (Γ.Α.Σ. Χολαργού), Ευαγγελία Γκουντρουμπή (Γ.Ε. Λάρισας), Σοφία Μπαχαρίδου (Πανθεσσαλονίκειος), Γεωργία Λουλέ (Ρυθμός & Κίνηση Τρικάλων), Ανατολή Μαχαιρίδου (Σ.Ε.Ρ.Γ. Δράμας) και Χαρούλα Γιαννακοπούλου (Φ.Ο. Καλαμάτας).

Στην κατηγορία νεανίδων, στην οποία το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό του Τορίνο, έχουν δηλώσει συμμετοχή 53 αθλήτριες (έτος γέννησης 1993 ή 1994) από 24 σωματεία.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το ομαδικό και το σύνθετο ατομικό των νεανίδων (09.00 – 14.00 και 15.00 – 20.00) και των γυναικών (20.30 – 22.30), ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελικοί των οργάνων σε όλες τις κατηγορίες (10.00 – 12.50).

Στο περιθώριο του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος, το μεσημέρι του Σαββάτου (14.30 – 15.00) θα γίνει επίδειξη γενικής γυμναστικής από αθλητές του Λαυρίου.

«Πρόκειται για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της ρυθμικής γυμναστικής για το 2008 και θα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι τα πάντα θα κυλήσουν άψογα και στον οργανωτικό τομέα, αφού άλλωστε ο Δήμος Λαυρίου έχει στηρίξει έμπρακτα τη διοργάνωση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους, για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν. Το Λαύριο διαθέτει έναν ισχυρό αθλητικό οργανισμό, που δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την προώθηση της γυμναστικής. Ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στο μέλλον», υπογράμμισε η διευθύντρια αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος, Ελένη Πολυχρονίδου.