Με πρωταρχικό στόχο την καλή παρουσία στα ομαδικά θα μεταβούν το Σάββατο (3/5) στη Λοζάνη οι εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής ανδρών και εφήβων προκειμένου να πάρουν μέρος στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (8-11 Μαΐου). Οι γυμναστές μας βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι έτοιμοι να συναγωνιστούν τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης.
Στην κατηγορία ανδρών, την πενταμελή ομάδα απαρτίζουν οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Δημήτρης Μαρκούσης και Μιχάλης Δουλκερίδης. Στους εφήβους θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Κοσμίδης, Σταύρος Κέκελος, Κώστας Καραντώνας, Λευτέρης Πετρούνιας και Γιώργος Γεωργιάδης.
«Τα προγράμματά μου έχουν βγει και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και θα μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Πρώτος μου στόχος είναι να περάσω στους τελικούς του μονόζυγου και του άλματος. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Όλα είναι θέμα ημέρας», υπογράμμισε ο πρωταθλητής του μονόζυγου, Βλάσης Μάρας.
Το 2007, ο Λευτέρης Κοσμίδης έγινε ο πρώτος 16χρονος Έλληνας, που κατέκτησε μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, καθώς ήρθε τρίτος στο έδαφος. Φέτος θα στηρίξει την εφηβική ομάδα. «Βασικός μου στόχος είναι η είσοδος στους τελικούς του εδάφους και του άλματος. Ίσως τα καταφέρω και στους κρίκους. Θα κάνω σύνθετο. Τα προγράμματα είναι αυτά που παρουσίασα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος καθώς θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι έφηβοι της Ευρώπης», τόνισε ο νεαρός γυμναστής.
Στη Λοζάνη θα ταξιδέψουν, επίσης, οι προπονητές των ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, Αβραάμ Σαπρανίδης, Κάλιν Ζάρο και των εφήβων, Θανάσης Κοσμίδης, Γιώργος Αγγέλου, οι φυσικοθεραπευτές, Βασίλης Θάνος, Μανώλης Μανωλαράκης και οι κριτές Νίκος Προβιάς, Κωνσταντίνος Χατζηζήσης και Λευτέρης Μπουτάκης. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΓΟ, Αθανάσιος Καπνίδης. Την αποστολή θα συνοδέψει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός (Ελεύθερος Τύπος).