6η μέχρι στιγμής η Μπαχαρίδου στο σύνθετο ατομικό του «Κυπέλλου Καλαμάτας»

Με το πρώτο σκέλος του γενικού αγώνα του ατομικού, άνοιξε σήμερα η αυλαία του 16ου διεθνούς μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας», στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Οι 28 αθλήτριες του ατομικού αγωνίστηκαν σε δύο όργανα η καθεμία και θα εκτελέσουν τα υπόλοιπα δύο στο απογευματινό σκέλος του γενικού αγώνα, ο οποίος ολοκληρώνεται απόψε (21.50). Από το αποτέλεσμα του γενικού αγώνα θα αναδειχθούν οι νικήτριες στο σύνθετο ατομικό (άθροισμα της βαθμολογίας στα τέσσερα όργανα), καθώς και οι οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από τους αυριανούς τελικούς οργάνων (σχοινάκι, στεφάνι, κορύνες, κορδέλα).

Το καλύτερο ξεκίνημα από ελληνικής πλευράς πραγματοποίησε η Σοφία Μπαχαρίδου, η οποία στα μισά του αγώνα βρίσκεται στην 6η θέση του σύνθετου ατομικού με 30,017 βαθμούς (στεφάνι 14,817 – κορύνες 15,200). Η Ευαγγελία Γκουντρουμπή είναι μέχρι στιγμής 10η με 29,359 βαθμούς (στεφάνι 14,492 – κορύνες 14,867) και η Βάια Βαζαλίδου 14η με 27,325 βαθμούς (σχοινάκι 14,400 – στεφάνι 12,925).

Εξάλλου, η Χαρά Γιαννακοπούλου, η οποία δεν συμμετέχει με την Εθνική ομάδα αλλά ως εκπρόσωπος του συνδιοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, βρίσκεται στην 28η θέση του σύνθετου ατομικού με 24,441 βαθμούς (σχοινάκι 10,483 – κορδέλα 10,958).

Μέχρι στιγμής, στην κατάταξη του σύνθετου ατομικού προηγούνται κατά σειρά η Ρωσίδα Αλεξάνδρα Σολόβιεβα (33,958 βαθμοί), η συμπατριώτισσά της Εκατερίνα Ντόνιτς (32,958) και η Βουλγάρα Μόνικα Μίντσεβα (31,400).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ

Σοφία Μπαχαρίδου: «Πήγα πολύ καλά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Ειδικά στις κορύνες, που ήταν το δεύτερο όργανο στο οποίο αγωνίστηκα, έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Η ατμόσφαιρα στο γυμναστήριο είναι πολύ ωραία. Είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας που δίνω επί ελληνικού εδάφους στην κατηγορία γυναικών και τον χαίρομαι πολύ».

Ευαγγελία Γκουντρουμπή: «Είμαι σχετικά ικανοποιημένη, παρότι δεν απέφυγα κάποια μικρά λάθη. Ελπίζω ότι θα τα πάω καλύτερα στα δύο όργανα που θα εκτελέσω το βράδυ, ώστε να αποσπάσω και μεγαλύτερες βαθμολογίες».

Βάια Βαζαλίδου: «Είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου, με δεδομένο ότι ανέβηκα πριν από μόλις τέσσερις μήνες στην κατηγορία γυναικών. Αυτός είναι άλλωστε ο δεύτερος διεθνής αγώνας μου στις γυναίκες, έπειτα από το μίτινγκ του Παρισιού. Ο κόσμος στο στάδιο είναι υπέροχος. Είναι πολύ θερμός μαζί μας και βοηθά σημαντικά στην ψυχολογία μας».

Χαρά Γιαννακοπούλου (αθλήτρια Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας): «Συμμετέχω για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία. Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου στα δύο πρώτα όργανα, παρότι έκανα κάποια μικρά λάθη στο σχοινάκι. Πιστεύω ότι θα πάω καλύτερα το απόγευμα, αφού θα αγωνιστώ στο στεφάνι και στις κορύνες, που είναι τα αγαπημένα μου όργανα».