Όλα έτοιμα για το 16ο «Κύπελλο Καλαμάτας» – Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου των αγώνων

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 16ο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας», το οποίο θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο (12-13 Απριλίου) στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η διοργάνωση θα αποτελέσει μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, αφού στο ανσάμπλ θα πάρουν μέρος έξι από τις δώδεκα ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Συνολικά, στο «Κύπελλο Καλαμάτας θα εκπροσωπηθούν 20 χώρες.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική ομάδα, στο ανσάμπλ θα αγωνιστούν οι Όλγα Πηλιάκη, Δήμητρα Καφαλίδου, Παρασκευή Πλεξίδα, Ιωάννα Σαμαρά και Βασιλική Μανιού, ενώ στο ατομικό θα πάρουν μέρος οι Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Σοφία Μπαχαρίδου και Βάια Βαζαλίδου. Επιπλέον, στο ατομικό θα συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς και η Χαρά Γιαννακοπούλου, ως εκπρόσωπος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το σύνθετο ατομικό (10.30 – 14.10 και 18.30 – 22.00), καθώς και ο γενικός αγώνας του ανσάμπλ (14.30 – 16.25), ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι τέσσερις τελικοί οργάνων του ατομικού (14.30 – 15.00: Σχοινάκι, 15.35 – 16.00: Στεφάνι, 16.15 – 16.40: Κορύνες, 17.15 – 17.40: Κορδέλα) και οι δύο τελικοί οργάνων του ανσάμπλ (15.00 – 15.35: 5 σχοινάκια, 16.40 – 17.15: 3 στεφάνια / 2 κορύνες).

Το 16ο «Κύπελλο Καλαμάτας» πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας.

Στην συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, η πρόεδρος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου, η τεχνική διευθύντρια των αγώνων Βούλα Κουβάτσου, η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ Μαρίνα Φατέεβα και η αθλήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ Δήμητρα Καφαλίδου.

Οι δηλώσεις τους:

Θανάσης Βασιλειάδης (πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Χαίρομαι που παρίσταμαι για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο ‘Κύπελλο Καλαμάτας’, μια διοργάνωση την οποία έχω ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν ως τεχνικός διευθυντής των αγώνων. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής. Αυτό το σπουδαίο μίτινγκ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο,  θα μετατρέψει την Καλαμάτα σε παγκόσμιο επίκεντρο του αθλήματος για αυτές τις δύο ημέρες. Προσκαλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στην ‘Τέντα’ και να απολαύσουν τις ίδιες ομάδες του ανσάμπλ, οι οποίες θα διεκδικήσουν μετάλλια και διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας και της Νομαρχίας Μεσσηνίας για τη βοήθειά τους. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μεγάλη υπόθεση για την περιοχή και συμβάλλει στην τουριστική της ανάπτυξη, πράγμα που μπορώ να καταθέσω και μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, αφού γνώρισα τη Μεσσηνία μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό και έκτοτε την επισκέφθηκα αρκετές φορές για διακοπές».

Μαρίνα Φατέεβα (ομοσπονδιακή προπονήτρια ανσάμπλ): «Έχουμε μία νέα ομάδα, η οποία περιλαμβάνει δύο αθλήτριες που ανέβηκαν από την Εθνική νεανίδων, δηλαδή τη Μανιού και την Σαμαρά. Δουλεύουμε τέσσερις μήνες μ’ αυτό το σχήμα και καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Θέλουμε να κάνουμε το ελληνικό ανσάμπλ να σταθεί ξανά στα πόδια του και να γίνει όπως παλιά. Αυτή θα είναι η πρώτη φετινή εμφάνισή μας στην Ελλάδα και δεύτερη συνολικά, έπειτα από το γκραν πρι της γαλλικής πόλης Τιέ. Πάντοτε αισθανόμουν όμορφα στο ‘Κύπελλο Καλαμάτας’, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο».

Δήμητρα Καφαλίδου (αθλήτρια Εθνικής ομάδας ανσάμπλ): «Ελπίζω ότι θα αφήσουμε καλές εντυπώσεις με την εμφάνισή μας, αν και αντιμετωπίσαμε προβλήματα και τραυματισμούς στην προετοιμασία μας. Πάντως, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας και της κυρίας Φατέεβα, έχουμε ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδό μας σε σχέση με το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πάτρας».

Γιάννης Ηλιόπουλος (πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας): «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στην Καλαμάτα. Οι κορυφαίες ομάδες ανσάμπλ του πλανήτη υπόσχονται ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συγκινήσεις και δημιουργούν μια σπάνια ευκαιρία για τους φιλάθλους της περιοχής. Για όλες τις ομάδες, η συμμετοχή σ’ αυτή τη διοργάνωση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ ενόψει Πεκίνου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες, ιδιαίτερα μάλιστα στις Ελληνίδες. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον κ. Βασιλειάδη και τη διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, επειδή αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’. Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, η Ε.Γ.Ο. θα έχει τον πρώτο λόγο στην οργάνωση του μίτινγκ, γεγονός που έχει ξεχωριστή σημασία».

Παναγιώτης Τσιμόγιαννης (πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ.): «Είμαι σίγουρος ότι το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της χρονιάς. Είναι γεγονός ότι η πόλη και ο νομός μας προσδοκά οφέλη μέσα από αυτήν. Αυτά τα οφέλη, θέλουμε κάποια στιγμή να τα οριοθετήσουμε μέσα από μετρήσιμα στοιχεία. Μάλιστα, από φέτος έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα των ξένων αποστολών μια τουριστική επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας. Αν είναι δυνατόν, θα θέλαμε να λειτουργεί όλο το χρόνο μια διαρκής επιτροπή, που θα ασχολείται με τα οφέλη της τελευταίας διοργάνωσης και τις προοπτικές της επόμενης».

Ελένη Μιχοπούλου (πρόεδρος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας): «Η ρυθμική γυμναστική αναπτύσσεται ραγδαία στην περιοχή μας. Αυτό αποδεικνύεται από την ίδρυση δεύτερου συλλόγου στην Καλαμάτα, αλλά και από την κρούση που δεχθήκαμε από γονείς που ζουν στον δήμο Πύλου, προκειμένου να δημιουργήσουμε εκεί ένα παράρτημα του Φ.Ο.Κ., ενδεχόμενο το οποίο και εξετάζουμε. Εκτός από την τουριστική προβολή της Μεσσηνίας και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, η διοργάνωση αυτή προσφέρει επίσης σπουδαία ερεθίσματα στις νεαρές αθλήτριές μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δήμο Καλαμάτας, τη Νομαρχία Μεσσηνίας, καθώς και όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα μας: Την επίσημη χορηγό της Ε.Γ.Ο, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ», το «Lipton Ice Tea», την εταιρεία «Παπαδημητρίου – Balsamico», το Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα φυτώρια «Νίκου» και την εταιρεία «Παπαδοπούλου – Παστέλια». Επιπλέον, ευχαριστώ την διευθύντρια των αγώνων, Ελένη Πολυχρονίδου, η οποία δεν μπορεί να είναι παρούσα σήμερα μαζί μας».

Βούλα Κουβάτσου (τεχνική διευθύντρια των αγώνων): «Θέλω να σταθώ στο ρόλο των εθελοντών, οι οποίοι φέτος θα είναι περίπου 45, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με πέρσι. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη διάθεση προσφοράς που δείχνουν. Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, εκτός από τα αναγνωρισμένα αγωνίσματα, θα υπάρχει και το Σούπερ Κύπελλο, ένα τρόπαιο που θα δοθεί στην χώρα που θα συγκεντρώσει το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο ατομικό και το ανσάμπλ».

*Η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα είναι ελεύθερη για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, ενώ για τους ενήλικες τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ για καθεμιά από τις δύο ημέρες των αγώνων. Εισιτήρια της διοργάνωσης θα διατίθενται τόσο στην «Τέντα», όσο και στο ειδικό περίπτερο που θα υπάρχει στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στο κέντρο της Καλαμάτας.