Έξι πρωταθλητές της ενόργανης στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους

Με προορισμό το Κότμπους της Γερμανίας αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη) έξι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της γερμανικής πόλης (11-13 Απριλίου). Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από την αρχική επιλογή της Εθνικής ομάδας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – εφήβων της Λοζάνης (8-11 Μαΐου).

Η αυλαία των αγώνων ανοίγει αύριο (Παρασκευή) με τους προκριματικούς σε όλα τα όργανα, μέσα από τους οποίους οι Έλληνες αθλητές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τους τελικούς του Σαββατοκύριακου.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους θα αγωνιστούν οι Βλάσης Μάρας (θα αγωνιστεί στο μονόζυγο), Βασίλης Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος, άλμα), Χρήστος Λυμπανοβνός (πλάγιος ίππος, κρίκοι), Μιχάλης Δουλκερίδης (έδαφος, μονόζυγο) και Κώστας Μπαρμπάκης (άλμα, δίζυγο). Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών Δημήτρης Ράφτης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αβραάμ Σαπρανίδης και ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον Κώστα Μπαρμπάκη, ο οποίος ξεπερνά σταδιακά τις αλλεπάλληλες ατυχίες του. Ο 25χρονος πρωταθλητής έχασε σημαντικό μέρος της φετινής προετοιμασίας λόγω κατάγματος κοπώσεως στον δεξιό καρπό, ενώ επιπλέον είχε τεθεί νοκ άουτ για σχεδόν ολόκληρο το 2007 εξαιτίας συντριπτικού κατάγματος στον αριστερό καρπό.

«Προπονούμαι κανονικά εδώ και περίπου 20 μέρες και βρίσκω σιγά – σιγά τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Δεν έχω πάντως στο μυαλό μου την συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό στο Κότμπους και φυσικά να αποθεραπευτώ πλήρως, ώστε να είμαι πάντοτε στη διάθεση της Εθνικής ομάδας. Ακόμα έχω κάποιες ενοχλήσεις και στα δύο χέρια, ωστόσο μέσα στον αγώνα δεν με απασχολούν καθόλου, όπως φάνηκε και από την παρουσία μου στο τετραεθνές τουρνουά, πριν από δέκα ημέρες»,

τόνισε πριν από την αναχώρηση ο Μπαρμπάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας θα επιδιώξω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστηθώ τον αγώνα, αλλά και να διακριθώ στο άλμα, εφόσον μπορέσω. Τα άλματά μου έχουν αρχικό βαθμό δυσκολίας 6,60 και 6,20 αντίστοιχα και αν τα εκτελέσω σωστά, θα έχω αρκετές πιθανότητες να προκριθώ στον τελικό. Με τα ίδια ακριβώς άλματα, ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006».