Αισιοδοξία Καπνίδη για το μέλλον της ελληνικής ενόργανης γυναικών – νεανίδων

Το «χτίσιμο» μιας Εθνικής ομάδας αξιώσεων, αποτελεί τον βασικό στόχο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά την  ενόργανη γυμναστική γυναικών. Και όπως φάνηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας προσπάθειας.

Για αυτό και όπως εξήγησε ο α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Θανάσης Καπνίδης, ο επόμενος Ολυμπιακός κύκλος για την ενόργανη γυναικών, θα ξεκινήσει πριν ακόμα και απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. «Όλο το καλοκαίρι θα συζητήσουμε με τους προπονητές, ώστε να ετοιμάσουμε σχέδιο εφαρμογής της προπόνησης  με στόχο τους επόμενους Ολυμπιακούς. Στις γυναίκες η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί δεν μας βοηθά η λειτουργία των αθλητικών σχολείων, κάτι που χρήζει πολύ μεγάλης συζήτησης. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευχέρεια να ετοιμάσουμε τα παιδιά στις ηλικίες που πρέπει, αφού μέχρι τώρα, μόλις οι αθλήτριες μεγάλωναν λίγο, τις έδιωχναν από την Εθνική ομάδα», τόνισε ο κ. Καπνίδης και εξήγησε:
«Η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. και ειδικά ο πρώην πρόεδρος κ. Δημητρόπουλος, δεν τσάκισε μόνο οικονομικά την ομοσπονδία, δημιουργώντας ένα χρέος που κοντεύει να την πνίξει, αλλά δεν άφησε και τίποτα όρθιο σε επίπεδο αθλητριών. Έτσι, με όσα παιδιά κατόρθωσαν να σώσουν οι προπονητές ή υπήρχαν σε κάποιους συλλόγους, προσπαθήσαμε τον τελευταίο χρόνο και πιστεύω ότι τα αξιοποιήσαμε στο έπακρο. Στο μέλλον θα κινηθούμε με οργανωμένη, μεθοδική δουλειά, με στόχο να καταφέρουμε επιτυχίες σε ομαδικό επίπεδο και όχι μόνο σε ατομικό».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της Ελλάδας στη Γαλλία, το κορυφαίο στέλεχος της ομοσπονδίας τόνισε, ξεκινώντας από την Εθνική γυναικών: «Νομίζω ότι η παρουσία τους ήταν πάρα πολύ καλή. Παρ’ όλα τα προβλήματα, αφού έλειπε η καλύτερή μας αθλήτρια, η Στεφανί Μπισμπίκου, τα παιδιά προσπάθησαν πραγματικά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό φαίνεται κι από την κατάκτηση της 9ης θέσης σε διοργάνωση εκτός Ελλάδας, γιατί την προηγούμενη φορά η ίδια θέση είχε κατακτηθεί στο Βόλο. Μάλιστα, φάνηκε ότι θα μπορούσαν να μπουν και στον τελικό. Τα κορίτσια έδειξαν ήθος, συνέπεια, αγωνιστικότητα. Αν είχαμε την Μπισμπίκου μαζί μας, είναι φανερό ότι θα ήμασταν στον τελικό πολύ εύκολα».

Για τις νεανίδες, ο α’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. σχολίασε: «Είναι μια κατηγορία που τα παιδιά είναι άπειρα και ασταθή. Γι’ αυτό και γίνονται αυτοί οι αγώνες, για να αποκτήσουν εμπειρία. Δύο από τις αθλήτριές μας ήρθαν πολύ πρόσφατα στα κέντρα υψηλών επιδόσεων. Αγωνίστηκαν με σθένος, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία και κερδίζοντας την εμπειρία που θα χρειαστούμε στο μέλλον. Είναι ικανά παιδιά και σε εμάς εναπόκειται να τα αξιοποιήσουμε και να γίνουν πολύ καλές αθλήτριες».

Όσο για τη συμβουλή που δίνει στους νέους αθλητές και αθλήτριες, ως ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος προπονητής, ο κ. Καπνίδης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορείς με λόγια να καλύψεις την προπόνηση. Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά είναι σωστή προπόνηση. Όταν είναι πλήρως και καλά προετοιμασμένα, όλα πάνε καλά. Όλες οι αγωνίες, οι φόβοι και τα άγχη φεύγουν, όταν η προπόνηση δεν έχει ελλείμματα».