Θετική εμφάνιση στο γκραν πρι της Γαλλίας

Ικανοποιητικό ήταν το πρώτο τεστ για την εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Οι γυμνάστριες μας πήραν μέρος στο γκραν πρι, που διεξήχθη στην Τιέ της Γαλλίας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη γενική κατάταξη. Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι χώρες, που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Στους τελικούς των οργάνων τα κορίτσια μας κατέλαβαν την 5η θέση στα τρία στεφάνια – δύο κορύνες και την 7η θέση στα πέντε σχοινάκια. Το επόμενο τεστ για τις γυμνάστριές μας θα είναι στο διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας, στις 12 και 13 Απριλίου.

«Την πρώτη ημέρα δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένη από τις επιδόσεις των κοριτσιών αλλά στους τελικούς πήγαν καλύτερα. Σε σχέση με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας έχουμε ανέβει αλλά το ίδιο έχουν κάνει και οι άλλες χώρες. Σκέπτομαι να κάνω κάποιες μικρές αλλαγές αλλά αυτό θα γίνει μετά το μίτινγκ της Καλαμάτας. Στόχος μας είναι οι αθλήτριες να πάρουν μέρος σε όλα τα μίτινγκ για να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρίνα Φατέεβα.

Ελπίδες για το μέλλον άφησε η νεανίδα Ιωάννα Τάχα. Ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση αναδείχθηκε 6η στο σύνθετο ατομικό. Η Βάια Βαζαλίδου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και ήρθε 17η στο σύνθετο ατομικό γυναικών.