Ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ε.Γ.Ο.

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έδωσαν τα σωματεία γυμναστικής, που ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ε.Γ.Ο. για τη χρήση του έτους 2007, στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Στην συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, εκπροσωπήθηκαν 59 από τα 81 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε, ομόφωνα, επί της αρχής, ο νέος αγωνιστικός σχεδιασμός της Ε.Γ.Ο., που αφορά στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του αθλήματος και στην αξιολόγηση των σωματείων μέσω των εγχώριων διοργανώσεων γυμναστικής.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ανακοίνωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης την σύναψη μιας ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών.

Στο εξής, η Εθνική Τράπεζα θα είναι Μέγας Χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων γυμναστικής, σε πρώτη φάση έως το τέλος του 2008, ενώ έχει προβλεφθεί όρος για την ανανέωση της χορηγίας μέχρι το 2011.

Μετά την έγκριση των πεπραγμένων του 2007, καθώς και του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε: «Ο κόσμος της γυμναστικής επιβεβαίωσε την στήριξή του στη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μια τέτοια ψήφος εμπιστοσύνης, μας γεμίζει πίστη, ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ακόμα πιο εντατικά και να ξαναδώσουμε όραμα στην ελληνική γυμναστική. Μέσα σε δέκα μήνες, η διοίκηση της Ομοσπονδίας κατόρθωσε να καλύψει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα χρέη τα οποία είχε παραλάβει και άγγιζαν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ παράλληλα στήριξε με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, των προπονητών και των συλλόγων. Τα σωματεία αναγνωρίζουν ότι πλέον η Ε.Γ.Ο. εγγυάται την ανοδική πορεία του αθλήματος, με ενότητα, πνεύμα συνεργασίας και ομαδική δουλειά. Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2008 οι πρωταθλητές μας θα ανεβάσουν τη γυμναστική πολύ ψηλά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και ότι θα βάλουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον, στηρίζοντας έμπρακτα τα σωματεία και τον τομέα της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην χορηγική συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την Εθνική Τράπεζα στην οικογένεια της γυμναστικής. Η σύναψη συνεργασίας με έναν οργανισμό που διαθέτει ξεχωριστό κύρος και είναι κορυφαίος στον τομέα του, ενισχύει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες μας για το μέλλον. Τους ευχαριστούμε θερμά για την επιλογή τους, η οποία αποδεικνύει την τεράστια δυναμική της ελληνικής γυμναστικής και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλει να έχει το άθλημά μας σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε η σχέση αυτή να διαρκέσει πολλά χρόνια και να συνοδευτεί από πολλές και μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών».