Εντυπωσίασαν Κοσμίδης και Μιλλούση στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ

Με το δεξί ξεκίνησαν ο Λευτέρης Κοσμίδης και η Βασιλική Μιλλούση στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα, στο Κατάρ, εξασφαλίζοντας διπλή ελληνική συμμετοχή στην αυριανή, πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων.

Στο πρώτο σκέλος των σημερινών προκριματικών, ο Λευτέρης Κοσμίδης συγκέντρωσε 15,800 βαθμούς στο έδαφος και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Εξίσου καλά τα κατάφερε η Βασιλική Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου βαθμολογήθηκε με 13,300 και κατετάγη έκτη στον προκριματικό, παίρνοντας το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Αντίθετα, εκτός τελικών έμειναν ο Σταύρος Κέκελος στο έδαφος, όπου συγκέντρωσε 14,625 βαθμούς, καθώς και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος πήρε 14,150 βαθμούς στους κρίκους. Ο 32χρονος πρωταθλητής αγωνίστηκε με πυρετό και δεν μπόρεσε να παρουσιάσει το βελτιωμένο πρόγραμμά του όπως θα ήθελε, αφού υπέστη μείωση στην αρχική αξία και είχε πτώση στην έξοδο.

«Δοκίμασα νέες ασκήσεις στο πρόγραμμά μου, ώστε να ανεβάσω τον συντελεστή δυσκολίας. Ήμουν όμως εξαντλημένος από την ίωση που με ταλαιπωρεί και στο τέλος έμεινα από δυνάμεις. Θα μπορούσα να πάω πιο συντηρητικά και να εκτελέσω το ίδιο πρόγραμμα όπως και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά προτίμησα να ρισκάρω, γιατί αυτήν την χρησιμότητα έχουν τέτοιοι αγώνες», δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2004.

Στο δεύτερο σκέλος των σημερινών προκριματικών, ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Σταύρος Κέκελος αγωνίζονται στο άλμα, ενώ η Βασιλική Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε επίσης δηλώσει συμμετοχή στο μονόζυγο, αλλά κρίθηκε προτιμότερο να μην πάρει μέρος, λόγω της ασθένειάς του.

Κατά την αυριανή, πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων, θα διεξαχθούν συνολικά πέντε αγωνίσματα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί). Το παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με τους υπόλοιπους πέντε τελικούς οργάνων (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος).