Τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές συμμετέχουν στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα

Την πρώτη διεθνή τους εμφάνιση για το 2008 θα πραγματοποιήσουν στο Κατάρ τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο γκραν πρι της Ντόχα (4-6 Μαρτίου). Στη διοργάνωση, που εντάσσεται στη σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), τα νέα τους προγράμματα θα παρουσιάσουν σε διεθνές επίπεδο οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Λευτέρης Κοσμίδης και Σταύρος Κέκελος στους άνδρες, καθώς και η Βασιλική Μιλλούση στις γυναίκες. Αντίθετα, απούσα θα είναι η Στεφανί Μπισμπίκου, η οποία είχε επίσης δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες, αλλά τελικά δεν ταξίδεψε στο Κατάρ λόγω του τραυματισμού της στο γόνατο.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Ντόχα θα ανοίξει αύριο (Τρίτη 4 Μαρτίου) με τους προκριματικούς σε όλα τα όργανα, μέσα από τους οποίους οι Έλληνες γυμναστές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τους τελικούς της Τετάρτης και της Πέμπτης. Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 109 αθλητές και 29 αθλήτριες από 38 χώρες.

«Το επίπεδο της διοργάνωσης θα είναι πολύ υψηλό, με δεδομένο ότι συμμετέχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές», υπογράμμισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος θα παρουσιάσει στους κρίκους βελτιωμένο πρόγραμμα σε σχέση με εκείνο που λάνσαρε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. «Θα επικεντρώσω την προσοχή μου στους κρίκους, παρότι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με αξιώσεις σε περισσότερα όργανα. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παρουσίασα ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,90, αλλά στο Κατάρ θα τον ανεβάσω τουλάχιστον στο 7,00. Στόχος μου είναι να διεκδικήσω τη διάκριση στους κρίκους, κυρίως όμως να πετύχω μια όσο το δυνατόν πιο σταθερή εκτέλεση στις νέες ασκήσεις που θα δοκιμάσω, αφού βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου», συμπλήρωσε ο αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη.

Μεγάλες προσδοκίες έχει και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί στο έδαφος και στο άλμα, ελπίζοντας να πετύχει το «2 στα 2», παρότι θα έχει να ανταγωνιστεί πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους. «Θα είναι ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, αφού θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναμετρηθώ με κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο. Θα πρόκειται για μια σπουδαία εμπειρία και θα προσπαθήσω να βρεθώ στην οκτάδα των φιναλίστ τόσο στο έδαφος όσο και στο άλμα», δήλωσε ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στις ασκήσεις εδάφους.

Την αισιοδοξία της δεν έκρυψε ούτε η Βασιλική Μιλλούση, η οποία θα πάρει μέρος στη δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς: «Στην κατηγορία των γυναικών δεν υπάρχει τόσο μαζική συμμετοχή όπως στους άνδρες, ωστόσο στη διοργάνωση θα βρεθούν αρκετές κορυφαίες αθλήτριες. Εκείνο που θέλω, είναι να μου βγουν τα προγράμματά μου όπως πρέπει. Αν καταφέρω να αποφύγω τα λάθη, θα έχω σημαντικές πιθανότητες για να προκριθώ σε έναν τελικό, ειδικά σ’ εκείνον της δοκού».

Το παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα θα διεξαχθεί στο κλειστό στάδιο «Aspire Academy Dome», που εγκαινιάστηκε το 2005 και αποτελεί τμήμα των μεγαλύτερων σε μέγεθος κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στον κόσμο.