Τραυματίστηκε στο γόνατο η Μπισμπίκου

Ο τραυματισμός της Στεφανί Μπισμπίκου επισκίασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που ξεκίνησε σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Η πρωταθλήτρια του Πρωτέα Αιγάλεω, τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο, πραγματοποιώντας την πρώτη της προσπάθεια στο άλμα, γεγονός που «πάγωσε» όλους όσοι παραβρέθηκαν στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας.

Χαρακτηριστικό της ατυχίας για τη «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στη δοκό, είναι πως αγωνιζόταν στο τελευταίο όργανο του σύνθετου ατομικού και «πρόβαρε» για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση το νέο της πρόγραμμα στο άλμα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Μπισμπίκου έχει εξασφαλίσει ονομαστική πρόκριση για το Πεκίνο, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Στουτγκάρδης (2007).

Η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής της. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ενθαρρυντικές, καθώς δεν φαίνεται να έχουν «πειραχτεί» οι σύνδεσμοι, κάτι το οποίο θα την άφηνε αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

«Οπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά, η Στεφανί έχει υποστεί διάταση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου. Βέβαια, οι συνδεσμιακές βλάβες θέλουν επανεκτίμηση μετά από δύο ημέρες. Η μαγνητική θα μας βοηθήσει για να διαπιστώσουμε με ακρίβεια την κατάστασή της» δήλωσε ο ιατρός της Ε.Γ.Ο., Ιωάννης Παππάς.

Σε κάθε περίπτωση, η Μπισμπίκου δεν θα ακολουθήσει την αποστολή, που αναχωρεί αύριο για τη Ντόχα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (4-6 Μαρτίου).