Σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι ομάδες της ενόργανης

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς έχουν μπει οι εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής. Οι γυναίκες και οι νεάνιδες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενώ την Κυριακή αναμένεται να μεταβούν οι άνδρες και οι έφηβοι, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας θα διεξαχθούν (1-2 Μαρτίου) τα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών. Στη διοργάνωση οι γυμναστές και οι γυμνάστριές μας θα παρουσιάσουν τα νέα τους προγράμματα, με τα οποία θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις της χρονιάς.

«Από σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία μας με στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου (3-6, Γαλλία). Την Τρίτη θα γίνει και ένα τεστ αξιολόγησης ενώ το δεύτερο θα είναι το πανελλήνιο. Τα κορίτσια της εθνικής είναι σε καλή κατάσταση, ενώ περιμένω να δω και τις υπόλοιπες αθλήτριες της χώρας μας που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί το πρώτο τεστ και για τους γυμναστές μας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος όλοι οι κορυφαίοι αθλητές της ενόργανης. «Θέλουμε να δούμε τι είναι το καλύτερο για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων και ανδρών. Τα παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν ανεβάσει την αρχική αξία στα προγράμματά τους αλλά δεν υπάρχει σταθερότητα. Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τα προγράμματα σε συνθήκες αγώνα. Και εγώ περιμένω να δω τι θα κάνουν», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.