Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) Μπρούνο Γκράντι στο περιθώριο της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας (8-10 Φεβρουαρίου), ως επίσημος προσκεκλημένος της Ε.Γ.Ο., εξέφρασε τις απόψεις του για την νέα πορεία που πρέπει να χαράξει η παγκόσμια γυμναστική, με αφορμή και τη διεξαγωγή των εκλογών της Διεθνούς Ομοσπονδίας, οι οποίες θα γίνουν τον Οκτώβριο.
Ο «ισχυρός» άνδρας της FIG δεν έκρυψε, ότι θα ήθελε να διευρυνθεί ο αριθμός των χωρών, που θα συμμετέχουν στους αγώνες της ρυθμικής, ενώ τόνισε και τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι κριτές, για να αποφευχθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος, οι οποίες έθεσαν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του αθλήματος: «Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς, που ένοιωσαν άσχημα στους Ολυμπιακούς του 2004, καθώς το λάθος ενός κριτή έθεσε σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία ενός αθλήματος. Ακόμα έχω μπροστά μου την εικόνα του Κορεάτη αθλητή να κλαίει, αφού δε συγκρίνεται καμία νίκη με μια επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιβάλλεται όλοι να δείχνουμε σεβασμό στις αρχές της γυμναστικής, από τους πρόεδρους μέχρι και τους κριτές. Το λάθος το ανθρώπινο είναι κατανοητό, τα προαποφασισμένα λάθη όμως τα καταδικάζουμε. Οι κριτές πρέπει να έχουν βαθιά γνώση του αθλήματος, πριν κρίνουν. Στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας, τον Οκτώβριο, θα μιλήσω για αυτά τα ζητήματα, έστω και αν κάποιοι ενοχληθούν. Επιβάλλεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στη γυμναστική» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπρούνο Γκράντι.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής της Πάτρας, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι, αν εξαιρέσει κανείς την Ιταλία, τα υπόλοιπα μετάλλια της διοργάνωσης κατέκτησαν χώρες του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ: «Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στο ποιες χώρες κατέκτησαν τα 27 μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής της Πάτρας. Η Ρωσία κέρδισε 14 μετάλλια, η Ουκρανία 4, η Λευκορωσία 3, η Ιταλία 3, η Βουλγαρία 2 και το Αζερμπαϊτζάν 1. Δηλαδή κυριάρχησαν απόλυτα οι ανατολικές χώρες. Είναι τρελό να αποκλείουμε τις υπόλοιπες χώρες, επειδή έχουμε ως πρότυπο ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, που πρέπει να έχει μια αθλήτρια ρυθμικής. Πολλές φορές η υπερβολική ευλυγισία δεν είναι κάτι το φυσικό» τόνισε ο Μπρούνο Γκράντι, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να χαρακτηριστούν τα προγράμματα για να μην υπάρχει ομοιομορφία σε όλα τα όργανα.
Ο Ιταλός «Αθάνατος» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την πρόσκληση, που του απηύθυνε να επισκεφθεί την Ελλάδα: «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση της Ε.Γ.Ο. Χάρηκα πολύ που ήρθα στην Ελλάδα. Εύχομαι το 2008 η ελληνική γυμναστική να έχει μεγάλες επιτυχίες» κατέληξε ο πρόεδρος της FIG.