Στην Αθήνα έρχεται ο πρόεδρος της FIG, Μπρούνο Γκράντι

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μπρούνο Γκράντι. Είναι η πρώτη φορά που ο επί δωδεκαετία “ισχυρός άνδρας” του αθλήματος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, αφού στο παρελθόν η παρουσία του είχε συνδυαστεί με εκδηλώσεις (συνέδριο της FIG το 2002) ή διεθνείς διοργανώσεις (Μάστερς 1999 και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής το 2007 στην Πάτρα).

Αυτή τη φορά, η παρουσία του κ. Γκράντι στην Αθήνα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρο Δουβή, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνωα Κυριακού, και την πρόεδρο των Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης, θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Γ.Ο. και την επιτροπή των Special Olympics. Το απόγευμα το Σαββάτου, ο Μπρούνο Γκράντι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψη του Μπρούνο Γκράντι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, σε μια στιγμή στην οποία η γυμναστική διεκδικεί μεγάλο μερίδιο στα δρώμενα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι γνωστό πως το ανσάμπλ είναι έως τώρα η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ έχει ήδη διασφαλιστεί η πρόκριση και σε ατομικό επίπεδο, τόσο στη ρυθμική, όσο και την ενόργανη. Από το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Γκράντι στην Αθήνα και τη σειρά επαφών με πολιτειακούς και αθλητικούς παράγοντες, θα συζητηθούν τα καίρια θέματα που απασχολούν τις νέες τάσεις της γυμναστικής. Παράλληλα, αυτός ο κύκλος δραστηριοτήτων καταδεικνύει ότι η χώρα μας αποτελεί έναν σημαντικό πόλο της παγκόσμιας γυμναστικής».

Ο Ιταλός, πρόεδρος της FIG από το 1996 και ένας από τους “αθανάτους” της ΔΟΕ από το 2000, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρόεδρου της ΕΓΟ, Θανάση Βασιλειάδη, και θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν το άθλημα της γυμναστικής, τις εξελίξεις που διαδραματίζονται παγκοσμίως και να πάρει πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΓΟ.

Ο Μπρούνο Γκράντι γεννήθηκε στις 9 Μαϊου του 1934 στο Φορλί. Υπήρξε αθλητής και προπονητής ενόργανης γυμναστικής, πριν αναλάβει δραστηριότητα στην ομοσπονδία της χώρας του, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1997 έως το 2000. Από τον Ιούλιο του 1996 είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, από το Νοέμβριο του 1987 αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) και από το 2000 είναι μέλος της ΔΟΕ.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις του κ. Γκράντι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα:

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
17:05 Αφιξη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
18:00 Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
11:00 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρο Δουβή, και την πρόεδρο των Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου
17:30: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνωα Κυριακού
18:00: Παρουσία στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας