Μήνυμα επανόδου στην κανονικότητα έστειλε το πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο

Η επάνοδος στους αγωνιστικούς χώρους για τους καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους Έλληνες αθλητές του τραμπολίνο, έγινε πραγματικότητα το Σάββατο (24/07) στο κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου, όπου φιλοξενήθηκε με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων.

Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της νόσου Covid-19, έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους του ελληνικού τραμπολίνο να κάνουν το πρώτο βήμα της αγωνιστικής επανασύνδεσης με το άθλημά τους, έπειτα από τη δυσάρεστη παρένθεση της πανδημίας.

Τους πανελλήνιους τίτλους κατέκτησαν, ανά αγώνισμα, ο Μάριος Γράψας στο ατομικό ανδρών, η Λίλα Κασάπογλου στο ατομικό γυναικών, οι Μάριος Γράψας / Απόστολος Παπαδάτος στο συγχρονισμένο ανδρών, οι Λυδία-Σοφία Τσακαλίδου / Κυράνθη Τσιλογεώργη στο συγχρονισμένο γυναικών, ο Γιάννης Καρασταμάτης στο ατομικό εφήβων και στο διπλό μίνι τραμπολίνο εφήβων, η Αγγελική Καλπαξή στο ατομικό νεανίδων, ο Στέφανος Κακογιάννης στο διπλό μίνι τραμπολίνο ανδρών, η Ευριδίκη Αργύρη στο διπλό μίνι τραμπολίνο γυναικών, η Όλγα Μακρή στο διπλό μίνι τραμπολίνο νεανίδων, ο Χριστόφορος Μαμαγκάκης στον ακροβατικό διάδρομο ανδρών, η Αγγελική-Άννα Ζορμπά στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών, ο Γιάννης Σπυρόπουλος στον ακροβατικό διάδρομο εφήβων, η Χριστίνα Οικονομοπούλου στον ακροβατικό διάδρομο νεανίδων, ενώ στα ομαδικά αγωνίσματα πέντε χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Α.Ο. Αστέρας Πεύκης (τραμπολίνο γυναικών και νεανίδων, διπλό μίνι τραμπολίνο γυναικών, ακροβατικός διάδρομος γυναικών και νεανίδων), τρία ο Α.Σ. Αριάδνη Περιστερίου (τραμπολίνο ανδρών και εφήβων, διπλό μίνι τραμπολίνο ανδρών) και ένα ο Α.Γ.Σ. Κατακόρυφη Αντίδραση (ακροβατικός διάδρομος ανδρών).

Το «παρών» στους αγώνες έδωσαν, εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Γ.Ο., ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, το μέλος του Δ.Σ. και της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο της Ομοσπονδίας Ελένη Τζαβάρα, το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Ψαθάς και ο πρωταθλητής του τραμπολίνο και εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Απόστολος Κουταβάς.

Ο νικητής στο ατομικό τραμπολίνο ανδρών, Μάριος Γράψας, δήλωσε:
«Έζησα μια ωραία εμπειρία, για την οποία είχα προετοιμαστεί, χωρίς άγχος και με προσμονή για την επαναφορά στην αγωνιστική κανονικότητα. Το μόνο “θετικό” της πανδημίας ήταν μου έλειψαν πολύ οι αγώνες του αθλήματος που αγαπάω κι έτσι γύρισα πιο ορεξάτος και έτοιμος. Μείναμε πίσω το προηγούμενο διάστημα, αλλά αυτό δεν φάνηκε στις επιδόσεις, καθώς οι εμφανίσεις των αθλητών ήταν καλές. Μάλιστα παρουσιάστηκαν και νέα παιδιά στην κατηγορία ανδρών και ο συναγωνισμός αυξήθηκε. Γίνεται πολύ καλή δουλειά που θα αναδειχτεί τα επόμενα χρόνια».

Η νικήτρια στο ατομικό τραμπολίνο γυναικών, Λίλα Κασάπογλου, είπε:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που διεξάγεται και πάλι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έχω τη δυνατότητα να αναμετρηθώ και να κερδίσω νέες εμπειρίες πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται τον Νοέμβριο. Μετά την επαναφορά στην αγωνιστική δράση είναι ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που εκτελώ σωστά το πρόγραμμά μου, μετά από το διεθνή αγώνα της Πορτογαλίας. Το διάλειμμα που προηγήθηκε μου έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για τις νέες προκλήσεις. Η συμμετοχή και οι επιδόσεις δείχνουν ότι το άθλημα έχει παραμείνει σε καλό επίπεδο».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακροβατικό διάδρομο νεανίδων, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, ανέφερε:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που επανερχόμαστε σιγά-σιγά σε αγώνες και το κλίμα, εδώ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ωραίο για όλους εμάς τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε με τους υπόλοιπους Έλληνες συναθλητές και συναθλήτριές μας και να συναγωνιζόμαστε μεταξύ μας. Το αγωνιστικό επίπεδο έχει ανέβει, ειδικά στην κατηγορία των γυναικών».

Ο πρωταθλητής της Εθνικής ανδρών και εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., Απόστολος Κουταβάς, ο οποίος δεν συμμετείχε στους αγώνες, τόνισε:
«Είναι μια σημαντική στιγμή η επαναφορά στην εγχώρια αγωνιστική δράση, μετά από απραξία περίπου ενάμιση χρόνου. Ο αθλητής “τρέφεται” από τους αγώνες και μέσα από αυτούς ωριμάζει και εξελίσσεται. Εδώ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και περιφρουρήθηκε η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ενώ σε ό,τι αφορά το επίπεδο ήταν ικανοποιητικό αποτελώντας και την επόμενη μέρα της κανονικότητας του αθλήματος».

Εξάλλου, το μέλος του Δ.Σ. και της Τ.Ε. Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο., Ελένη Τζαβάρα, υπογράμμισε:
«Οι αγώνες διεξήχθησαν τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα για την πανδημία, χωρίς κόσμο στις κερκίδες και κάνοντας το πρώτο βήμα για την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα. Το επίπεδο αγώνων είναι καλό, ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές, προπονητές, κριτές και τα σωματεία για την στήριξή τους. Η δράση συνεχίζεται και με άλλους αγώνες για τις μικρότερες κατηγορίες».

Στιγμιότυπα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο:

trampolino-panellinio-2021_0

trampolino-panellinio-2021_2

trampolino-panellinio-2021_7

trampolino-panellinio-2021_5

trampolino-panellinio-2021_6

trampolino-panellinio-2021_3

trampolino-panellinio-2021_4